„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 24. aprīlis
Trešdiena
Nameda, Ritvaldis, Visvaldis
+6.3 °C
apmācies

Elektromobiļus var uzlādēt arī Latgalē un Sēlijā

Elektromobiļu uzlādes stacija darbojas arī pie Špoģu vidusskolas Višķu pagastā // Foto: Egita Terēze Jonāne

Jūlijā darbosies elektromobiļu ātrās uzlādes staciju tīkls Latvijā, tostarp Latgalē un Sēlijā, pastāstīja Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) Sabiedrisko attiecību daļas vadītājs Jānis Aizpors.

Ātrās uzlādes stacija ierīkota pie Špoģu vidusskolas Višķu pagastā. Kā teica Višķu pagasta pārvaldes vadītājs Jānis Proms, stacijas atrašanās vietu izvēlējās CSDD. Viņš pieļāva, kas tas ir nākotnes transports, kuru pirmās sāka ieviest pašvaldības, piesaistot projektu finansējumu.  

Tāda pati stacija darbosies arī Subatē, pastāstīja Ilūkstes novada Būvvaldes vadītājs Reinis Līcis, kura pārstāvētā pašvaldība lieto divus elektromobiļus, kas bija iegādāti projekta ietvaros. Spēkrati tiek uzlādēti ar speciālu lādētāju, kurš ierīkots Ilūkstes novada domes ēkā.

Elektromobiļu ātrās uzlādes stacijas ierīkotas arī Daugavpilī pie CSDD, Nīcgalē DUS, kā arī Līvānos, Preiļos, Krāslavā, Rēzeknē, Zilupē.

Valdība jau apstiprinājusi vienoto tarifu - 0,15 eiro/min.

Elektrombiļu ātrās uzlādes staciju tīklu ar gandrīz 70 stacijām izveidoja CSDD par Eiropas Reģionālās attīstības fonda un valsts finansējumu.