„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+7.2 °C
apmācies

Dūklavs: Lauksaimnieki paši risina sausuma radītās problēmas

pixabay.com

Lauksaimnieki meklē risinājumus ilgstošā sausuma radītajām problēmām. Piemēram, kāds lopkopis daļu gaļas lopu nokāvis un pārējiem iegādājies barību. Tā, daloties ar saviem novērojumiem, Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta Panorāma" stāstīja zemkopības ministrs Jānis Dūklavs (Zaļo un Zemnieku savienība).

Viņš stāstīja, ka situācija Latvijā ir ļoti dažāda. Vissmagāk sausumā cietušas saimniecības Kurzemē - tās ir bioloģiskās lopkopības saimniecības un graudkopji. Dūklavs gan atzina, ka saimniecības, kuras agrāk iesējušas ziemājus, raža ir laba.

To, kādi ir lauksaimnieku zaudējumi, varēšot noteikt rudenī pēc ražas novākšanas. Tad arī varēšot spriest par to, vai lauksaimniekiem nepieciešami atbalsta pasākumi. Pašlaik zemniekiem saistībā ar lielo sausumu netiek uzliktas sankcijas saistību nepildīšanas gadījumā. Sausums nodēvēts par valsts mēroga dabas katastrofu, bet ārkārtējā situācija nav izsludināta.

Par zaudējumiem un kopējo lauksaimniecības situāciju Dūklavs plāno runāt ar citu valstu zemkopības ministriem Eiropas Savienības līmeņa sanāksmē.


lsm.lv

Komentāri

12.07.2018 13:29
Dagmāra
Protams, ka zemnieki meklē risinājumus, jo nevar tikai saņemt palīdzību no malas. Tomēr ir uzteicama ministrijas darbība, jo lauksaimnieki saņem vienmēr reakciju uz savām problēmām. Viens no retajiem ministriem, kurš reāli saprot un dara savu darbu.