„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
+6.9 °C
apmācies

Līvānieši vēlas estrādi un atpūtas zonu pussalā

livani.lv

Līvānos vajadzīga estrāde, rekreācijas zona pussalā, parki, skvēri un peldvietas, tikmēr pašvaldībai jāsakārto ceļi, jāveicina uzņēmējdarbības attīstība un darba vietu rašanās, jāpaaugstina izglītības kvalitāte. To iedzīvotāji uzsvēra Līvānu novada pašvaldības aptaujā, kā novadu attīstīt līdz 2025. gadam. Tikmēr problēmu sadaļā viņi uzsvēruši sliktos ceļus, iedzīvotāju skaita samazināšanos, darba vietu, mājokļu un āra atpūtas vietu trūkumu.

Līvānu novada domes Plānošanas un attīstības daļas vadītājas vietniece Iveta Dobele pastāstīja, ka viena daļa iedzīvotāju priekšlikumu sakrīt ar pašvaldības iecerēm, proti, jāizveido rekreācijas zona un jāuzceļ estrāde salā, kas atrodas starp Dubnu un Daugavu. „Iedzīvotāji prasa kinoteātri, boulinga zāli, tenisa kortus, taču tā ir uzņēmējdarbība, bet pašvaldība nedrīkst būt uzņēmējs. Pašvaldība var iesaistīties publiskās un privātās partnerības projektos, piemēram, uzbērt slēpošanas kalnu, savukārt uzņēmēji var ierīkot slēpju nomas punktu. Tāpat pašvaldības var piesaistīt ES fondu un valsts finansējumu publiskas infrastruktūras sakārtošanai, un tas tiek darīts ļoti aktīvi,” atzina I. Dobele.

Pašvaldība aptaujas rezultātus pievienos Līvānu novada pašvaldības integrētās attīstības programmai 1919.--1925. gadam. Aptaujā piedalījās 316 iedzīvotāji, tai skaitā 261 interneta lietotājs, un aktīvākie bija Līvānu, Rudzātu un Sutru pagasta iedzīvotāji. Tāpat tika anketēti kaimiņu pašvaldību pārstāvji, kuri uzsvēruši, ka kopš 2012. gada, kad notika pēdējā aptauja, novads ir attīstījies, kļuvis vēl pievilcīgāks un interesantāks, piebilda I. Dobele.