„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+4.7 °C
apmācies

Nodokļu atvieglojumi

freeimages.com

No 1. jūlija iedzīvotāji var saņemt nodokļu atvieglojumu par nestrādājošo laulāto ar bērnu, informē Valsts ieņēmumu dienesta (VID) sabiedrisko attiecību daļas pārstāve Kristīne Augstkalne-Jaunbērziņa.

Šo atvieglojumu var saņemt tad, ja laulātā apgādībā ir bērns vecumā līdz 3 gadiem vai  trīs vai vairāki bērni līdz 18 vai līdz 24 gadu vecumam, no kuriem vismaz viens ir jaunāks par 7 gadiem, kamēr bērns turpina iegūt izglītību, vai arī  pieci bērni līdz 18  vai 24 gadu vecumam, kamēr bērns turpina iegūt izglītību.

Personām, kuras vēlas iegūt nodokļu atvieglojumu, jāreģistrējas VID, veicot ierakstu elektroniskajā nodokļu grāmatiņā. Nodokļu atvieglojumu apmērs par vienu apgādājamo ir 200 eiro. Par šādu summu tiek palielināta ar nodokļiem neapliekamā algas daļa tam ģimenes loceklim, kura apgādībā atrodas nestrādājošais laulātais. Ar nodokli neapliekamā algas daļa tiek palielināta atbilstoši apgādājamo skaitam.

Vairāk var uzzināt VID mājas lapā www.vod.gov.lv sadaļā „Nodokļi” (iedzīvotāju ienākuma nodoklis) vai piezvanot uz konsultatīvo tālruņa numuru 67120000 (darbdienās).