„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+6.8 °C
apmācies

Smelteros mudinās veidot kopienas

Publicitātes foto

3. un 4. augustā Preiļu novada Smelteros notiks forums „Mana Latvija, mani lauki, mana kopiena: mūsu rīcība”, ko organizē Latvijas Lauku forums. Nevalstisko organizāciju un citu neformālo interešu apvienību pārstāvji tur apgūst sadarbības stiprināšanas metodes starp kopienām un dažādu sektoru pārstāvjiem, informē foruma organizatore Anita Seļicka.

Forumā plānots netradicionālā veidā uzsvērt kopienas idejas būtību – cilvēks palīdz cilvēkam. Pirmajā dienā dalībniekiem būs iespēja izzināt Smelteru ciemā īstenotās kopienu iniciatīvas un labās prakses, kas būtu nododamas citiem. Otrajā dienā dalībnieki tiks aicināti veidot komandas, lai meklētu risinājumu lauku teritoriju izaicinājumiem, izmantojot dažādas līdzdalības formas.

Latvijas Lauku forums semināru rīko ar mērķi spēcināt kopienas garu, pārliecību par spēju ietekmēt procesus, vienlaikus izzinot, mācoties un popularizējot kopienu iniciatīvu veidošanos Latvijā. Tas paredzēts Latvijas Lauku foruma biedriem un sadarbības partneriem, taču piedalīties aicināti arī citu nevalstisko organizāciju vai neformālo interešu apvienību dalībnieki.