„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 24. aprīlis
Trešdiena
Nameda, Ritvaldis, Visvaldis
+6.7 °C
apmācies

TEC-3 projekta iepirkuma aploksnes atvērs augustā RU

Aleksandrs Rube

Pēc tam, kad no uzņēmuma „Daugavpils siltumtīkli” valdes locekļa amata tika atbrīvots Andrejs Kuzņecovs, TEC-3 modernizācijas projekts strauji sāka virzīties uz priekšu, apgalvo pilsētas domes priekšsēdētājs Rihards Eigims.

Savukārt jaunais valdes loceklis Jevgeņijs Oļenovs, kurš pirms tam vadīja pašvaldības Kapitālsabiedrību pārraudzības nodaļu, ieņems šo amatu līdz jauna konkursa rīkošanai.

Situāciju saistībā ar Andreja Kuzņecova atstādināšanu (viņš vadīja „Daugavpils siltumtīklus” piecus gadus) R. Eigims komentēja šādi – sakarā ar projekta īstenošanas lēnajiem tempiem, viņa kabinetā 1. jūnijā bija organizēta tikšanās ar siltumtīklu uzņēmuma iepirkuma komisijas locekļiem. Viņiem tika uzdots samazināt dokumentācijā nesamērīgi augstās prasības, kuras bija izvirzītas pretendentiem. Tas bija jāizdara līdz 4. jūnijam, lai pēc tam, 8. jūnijā, izsludinātu jaunu iepirkumu. Taču ne pēc nedēļas, ne divām tas nebija izdarīts.

Rihards Eigims uzskata, ka šīs kavēšanās vaininieks ir tieši Andrejs Kuzņecovs, kurš tā arī nespēja sniegt konkrētu atbildi uz jautājumu, kāpēc viņš bremzēja savu kolēģu darbu. Priekšsēdētājs domā, ka šī kavēšanās varēja būt izprovocēta tīšām. Tāpēc, izmantojot akcionāra pilnvaras, R. Eigims nolēma veikt kadru pārkārtošanu. Jevgeņijs Oļenovs bija loģiska pagaidu maiņa iepriekšējam valdes loceklim, jo „Daugavpils siltumtīkli” ir pašvaldības uzņēmums. Tā kā domes izpilddirektore Inga Goldberga pašlaik ir atvaļinājumā, visa atbildība par TEC-3 jāuzņemas viņam.

Vai šī kadru pārkārtošana ir ietekmējusi projekta virzības tempu, pašlaik nespēj atbildēt daudzas tajā iesaistītās personas – nedz domes Centralizēto iepirkumu nodaļas vadītājs Ainārs Streiķis, nedz par projektu atbildīgais šīs nodaļas jurists Anatolijs Kriviņš, nedz pats Jevgeņijs Oļenovs. Viņi teica, ka ir izdarījuši visu iespējamo jaunā iepirkuma sagatavošanai, kurš sākās 1. jūlijā.

Atgādinām, ka pirmajā reizē iepirkuma kritērijus nespēja izpildīt pat vispieredzējušākie Baltijas reģiona uzņēmumi. Šoreiz prasības pretendentiem ir samazinātas – piedāvājumu aploksnes tiks atvērtas 3. augustā.

J. Oļenovs izvairījās atbildēt uz jautājumiem, vai viņš piedalīsies konkursā uz siltumtīklu uzņēmuma valdes locekļa amatu un kāpēc pret viņu ir noskaņojušies partijas biedri no „Latgales partijas”. Viens no partijas līderiem Jānis Lāčplēsis intervijā vietējiem plašsaziņas līdzekļiem teica, ka „Latgales partija” kategoriski iebilst pret šo iecelšanu amatā.