„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+7.2 °C
apmācies

Valdība pēc Saeimas vēlēšanām plāno atkal spriest par darbaspēka ievešanu

pexels.com

Šā gada oktobra beigās Ekonomikas ministrija (EM) valdībā atgriezīsies ar ziņojumu par profesijām, kurās varēs piesaistīt ārzemniekus, teikts ministrijas sagatavotajā informatīvajā ziņojumā.

Ziņojumā EM piedāvā modeli, kā veidot profesiju sarakstu, kam piemērojami imigrācijas atvieglojumi. Minētais modelis ietver vairākus posmus. Pirmajā posmā notiks nepieciešamo datu iegūšana par profesijām, kurās ir grūtības piesaistīt vietējo darbaspēku. Otrajā posmā plānots analizēt iegūtos datus.

Trešajā posmā iecerēts iegūtos datus pārrunāt Profesionālās izglītības un nodarbinātības trīspusējās sadarbības apakšpadomē, kas izveidos sarakstu ar profesijām un iesniegs izskatīšanai Nacionālajā trīspusējās sadarbības padomē, kura savukārt lems par saraksta iesniegšanu apstiprināšanai Ministru kabinetā. Pēc valdības lēmuma minētais saraksts tiks publicēts

Minēto sarakstu paredzēts pārskatīt reizi divos gados, to aktualizējot daļēji, jo ir paredzams, ka saraksta ietekme būs ilgtermiņā.

EM informēja, ka tā līdz šā gada oktobra beigām iesniegs izskatīšanai Ministru kabinetā sarakstu ar profesijām, kurās prognozē būtisku darbaspēka trūkumu un kurās darbā Latvijā var tikt uzaicināti ārzemnieki.


lsm.lv