„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 18. aprīlis
Ceturtdiena
Jadviga, Laura
+6.2 °C
apmācies

Jaunieši apvienojās starptautiskā nometnē

pexels.com

Latvijas un Lietuvas jaunieši iesaistījās starptautiskā vasaras nometnē „Heathy lifestyle and ecology”, kas šovasar notika Dagdā.

Projekta koordinatore Ligita Nagļa pastāstīja, ka 32 Visaginas skolu (Lietuva) un Dagdas vidusskolas jaunieši mācījās pētīt dabu un sevi, rūpēties par apkārtējo vidi un savu veselību, domāt un darboties radoši, lietderīgi pavadīt brīvo laiku un strādāt komandā. Apvienojoties grupās, jaunieši analizēja ekoloģijas, sporta, sliktu ieradumu apkarošanas un veselīga dzīvesveida tēmas. Jaunieši devās arī ekskursijās uz Aglonu un Andrupeni. 

Nometnē iegūtās atziņas, tāpat arī DU pētnieku aptaujas rezultāti tiks ņemti vērā, izstrādājot ekoloģijas un veselīga dzīvesveida neformālās izglītības programmas latviešu un lietuviešu valodā, uzsvēra L. Nagļa.

Starptautiskā nometne notika, pateicoties Latvijas--Lietuvas pārrobežu sadarbības programmas atbalstītajam projektam „Veselīga dzīve”, kurš paredz arī citus pasākumus, tostarp Dagdas vidusskolas stadiona rekonstrukciju. Dagdas novada pašvaldība šobrīd izvērtē būvdarbu iepirkumu, kurā piedalījās viens pretendents.

Projekta „Veselīga dzīve” kopējais finansējums ir 720 069 eiro, no tiem 371 145 eiro atvēlēti Dagdas novada domei.