„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
+0.0 °C
neliels sniegs

Krāslavieši sportos atjaunotā stadionā

Foto E. Škutāne

12. jūlijā Krāslavā atklāja pārbūvēto Grāfu Plāteru pils stadionu, pastāstīja projekta vadītāja Juta Bubina.

Svētku pasākumā piedalījās Latvijas populārā vieglatlēte, bijusī krāslaviete un šobrīd Latvijas vieglatlētikas savienības prezidente Ineta Radēviča. Pirmie stadionu iemēģināja vieglatlēti, jo todien notika Krāslavas sporta skolas vieglatlētikas sacensības.

Stadions, kas uzbūvēts pagājušā gadsimta 60. gados, tika pārbūvēts sešos mēnešos. Celtniecības uzņēmums „RE RE VIDE” sagatavoja būvlaukumu, pēc tam atjaunoja stadiona vieglatlētikas un futbola laukuma segumu (zālienu), uzbūvēja tiesnešu ēku, ierīkoja āra apgaismojumu un sēdvietas skatītājiem utt. Būvdarbos ieguldīts Eiropas Reģionālās attīstības fonda un Krāslavas novada pašvaldības finansējums 3,126 milj. eiro. 

Stadionu izmantos Krāslavas pamatskola un Krāslavas Valsts ģimnāzija, tāpat tur notiks dažāda mēroga sacensības.

„Krāslavas jaunieši zīmēja skices, kādas atpūtas un sporta zonas jāizveido Krāslavas pils parka teritorijā. Jaunieši ieskicēja arī mūsdienīgu stadionu. Ideja piedzima pirms 6 gadiem un tika iekļauta tehniskajā dokumentācijā, bet realizēta šogad. Ir svarīgi sakārtot vidi tā, lai sportisti varētu pilnveidot sevi. Es pati nesportoju, taču esmu aktīva līdzjutēja,” teica J. Bubina.