„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+10.6 °C
apmācies

Križos tomēr izmitinās jaunos iedzīvotājus

pexels.com

Neskatoties uz Križu iedzīvotāju protestiem, cilvēki ar garīga rakstura traucējumiem tomēr tiks izmitināti pašvaldības dzīvokļos Poligona ielā. To preses konferencē paziņoja pilsētas domes priekšsēdētāja vietnieks Aivars Zdanovskis.

Pašlaik šis lēmums, kas saistīts ar Eiropā īstenojamo deinstitucionalizācijas projektu, ir apstiprināšanas stadijā. Runa ir par 10—12 cilvēkiem, kuriem būs jāapmetas uz dzīvi grupu dzīvokļos.

„Uzskatu, ka Križos rīkotie protesti nebija objektīvi, -- cilvēkiem nepastāstīja, kas tur patiesībā būs,” uzsvēra A. Zdanovskis, „mums pie tā vēl būs jāstrādā.”

Priekšsēdētāja vietnieks atgādināja, ka tā saucamais deinstitucionalizācijas process vienlaikus skar vairākas pašvaldības struktūras. Tāpēc nākotnē var gaidīt līdzīgu neizpratni var paust gan pilsētnieki, gan atsevišķas instances. Šī projekta koordinatore Daugavpilī ir domes Vispārējās nodaļas vecākā projektu eksperte Līvija Drozde.