„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+12.9 °C
apmācies

Minizoodārzā satiekas dažādu kontinentu dzīvnieki RU

Rita saka, ka zoodārzā satiekas gandrīz visu kontinentu dzīvnieki // Foto: Egita Terēze Jonāne

Minizoodārzs „JuRita”, kas atrodas Naujenes pagastā, darbojas nepilnu mēnesi, taču jau ir iemantojis pastāvīgus apmeklētājus un gandrīz 1000 sekotājus sociālajos tīklos. Cilvēki brauc rītā, pusdienlaikā, vakarā, atrod ceļu viegli, lai gan minizoodārzs atrodas meža pļavās 10 km no Daugavpils. Palīdz norādes pie ceļa. Jaunā uzņēmuma īpašnieki Rita Kočmarjova un Juris Šadurskis, uzņemot ciemos „Latgales Laiku”, priecīgi pauž, ka daži apmeklētāji pie viņu mīluļiem ciemojušies jau divas reizes.

„Sapnis par savu pasauli, kur mēs dzīvotu harmonijā ar dabu un dzīvniekiem, ir izlolots sen. Mēs dzīvniekus iegādājāmies savam priekam. Taču, kad pēc Daugavpils pašvaldības iestādes „Komunālās saimniecības pārvalde” uzaicinājuma šoziem izveidojām minizoodārza aploku Daugavpilī, Vienības laukumā pie lielās svētku egles, draugi, paziņas sacīja, ka jāveido kaut kas savs. Atradām šo zemi, būves, to visu paņēmām nomā, un pirms nepilna mēneša atvērām minizoodārzu,” stāsta Rita, paņēmusi rokās barības krūzi, ar kuru apstaigājam visus aplokus, lai iepazītos ar dzīvniekiem. Spēcīgu ragu īpašnieks auns Morfejs un kazas ar kazlēniem pirmās tiek pie našķa - spēkbarības, ko Rita un Juris izsniedz arī apmeklētājiem, lai dzīvniekiem netiktu iebarotas konfektes, baltmaize un citi nevēlami cienasti. Viena kaza ir atceļojusi no suņu izstādes, atminas Rita. Ja atbrauc ģimenes, bērni nevar nopriecāties par kazlēniem un trušiem, kuri ļauj sevi noglāstīt, un suņu meiteni Leksu, kura par draudzīgo attieksmi ieguvusi vārdu „sobaka-celovaka” (suns, kurš bučojas - krievu val.).

Tikmēr zirgu aplokā ganās 6 dažāda vecuma zirgi, daži ir paglābti no nāves gaļas kombinātā, turpina ekskursiju Rita. Tobrīd Juris no koka dēļiem būvē aploku, jo ēzelis Olivers, izmukdams no elektriskā gana aploka, parādīja, ka tāds sargs nav šķērsis, lai pastaigātos brīvībā.

Juris ierīko aplokus, lai ēzelis Olivers neizkļūtu laukā

Pilnu rakstu lasiet 13. jūlija numurā.