„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 24. aprīlis
Trešdiena
Nameda, Ritvaldis, Visvaldis
+9.2 °C
apmācies

Eksakto priekšmetu rezultāti sliktāki, bet tos kārto biežāk

pexels.com

Vidēji valstī lauku skolu eksāmenu rezultāti šogad liecina par sliktākām zināšanām eksaktajos mācību priekšmetos un matemātikā salīdzinājumā ar pilsētu skolām. Arī Daugavpils un Ilūkstes novada skolās rezultāti matemātikā ir zemāki nekā pērn, bet eksaktajos priekšmetos, piemēram, fizikā rezultāti nav viennozīmīgi.

Ilūkstes Sadraudzības vidusskolā un Bebrenes vispārizglītojošajā un profesionālajā vidusskolā matemātikas eksāmenu nokārtojuši sliktāk nekā vidēji valstī. Ilūkstes novada Izglītības nodaļas vadītājas p. i. Sanita Plone atzīmē, ka eksāmenu ir nokārtojuši visi, turklāt Ilūkstes 1. vidusskolas skolēni to izdarījuši pat labāk nekā pērn, 2016./2017. mācību gadā vidēji izpildīti 60,95%, bet 2017./2018. m. g. – 64,06%. Zemi rezultāti ir arī fizikā, visās trijās vidējās izglītības iestādēs Ilūkstes novadā vidējais skolēnu rezultāts ir zemāks nekā valstī. Tomēr pieaudzis fizikas eksāmenu kārtotāju skaits, līdzīgi ir arī bioloģijā – vidēji rezultāti ir sliktāki nekā pērn. Jāpiebilst, ka pērn to kārtoja tikai divi skolēni, tad šogad -- jau 14.

Augstākie rezultāti visās Ilūkstes novada skolās šogad, tāpat kā pērn sasniegti krievu valodas eksāmenā. Abās pilsētas skolās (Ilūkstes 1. vidusskolā un Ilūkstes Sadraudzības vidusskolā), salīdzinājumā ar pagājušo gadu, uzlabojušies rezultāti latviešu valodas eksāmenā.

Pilnu rakstu lasiet 17. jūlija numurā.