„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+3.8 °C
apmācies

Līvānu pilsētas svētku 2018

livani.lv

Līvānu pilsētas svētki sāksies piektdien, 20. jūlijā, tāpat kā iepriekšējos gadus – ar ekumenisko dievkalpojumu Līvānu kultūras centrā, kurā piedalīsies dažādu Līvānu novada kristīgo konfesiju pārstāvji. Uzreiz pēc dievkalpojuma visiem klātesošajiem būs iespēja baudīt pasaulē pazīstamā pianista Vestarda Šimkus koncertprogrammu. Piektdienas vakarā Līvānu Mūzikas un mākslas skolas dārzā jau otro gadu pēc kārtas notiks brīvdabas koncerts “Divas Dabas”, bet Līvānu pussalā pie mākslas un amatniecības centra norisināsies “Kulakova nakts” –  pasākums, kas apvieno vairākus šāgada jubilārus (Jurim Kulakovam un Ievai Akuraterei 60, menuetam 50 un Trīs Tenoriem – 20 gadu jubileja), piedalīsies: “Pērkons”, “Menuets”, Trīs Tenori, Nauris Puntulis, “Rīgas modes”, “Jauda”, “Dabasu Durovys”, “Laimas Muzykanti”, Rihards Saule, Justīne Kulakova.

Sestdien, 21. jūlijā, kā ierasts, svētku rītu sāksim ar baznīcu zvanu skaņām, motorizēto braucienu cauri pilsētai kopā ar Līvānu motoklubu “Quercus” un citiem motoru pavēlniekiem. Dienas laikā norisināsies Bēbīšu svētki, spēļu un rotaļu ielas aktivitātes ģimenēm ar bērniem, jau par tradīciju kļuvusī putu ballīte bērniem, kā arī amatnieku un mājražotāju tirgus. Vecāko paaudzi noteikti iepriecinās Žorža Siksnas koncertprogramma, savukārt galvenie svētku vakara pasākumi būs Lielais Svētku gājiens, Līvānu Goda pilsoņa godināšana, koncertprogramma “Par vasaru, puķēm un mīlestību” ar Latvijā pazīstamu aktieru un mūziķu piedalīšanos, grupas “Astro’n’out” koncerts, balle ar Mārtiņu Ruski un pavadošo grupu Mārča Auziņa vadībā. Svētku vakaru vadīs LNT diktors Māris Grigalis. Neizpaliks arī svētku uguņošana pusnaktī.

Šogad Līvānu pilsētas galvenie svētku pasākumi notiks nevis Tradīciju laukumā, bet Līvānu pussalā – vietā, kur tuvākajos gados tiks būvēta brīvdabas estrāde. Pasākums “Kulakova nakts” būs par maksu, pārējie pilsētas svētku pasākumi – bez maksas.

[Vairāk informācijas - programma]