„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+12.9 °C
apmācies

Krāslavieši iesaistīsies veselības svētkos

structuralbody.com

20. un 21. jūlijā Krāslavā notiks Veselības svētki, kas būs viens  no centrālajiem pasākumiem Krāslavas pilsētas svētku plašajā programmā, pastāstīja projekta vadītāja Gunta Ahromkina.

Pirmajā dienā kultūras namā darbosies vakara tējnīca, kur notiks sarunas par garīgu un fizisku veselību un ikdienas paradumu pozitīvo un negatīvo ietekmi. Notiks latgaliešu veselīgā fizkultūra ar latgaliešu dziesmu un rotaļu elementiem.

Otrajā dienā Krāslavā piestās Bērnu veselības autobuss, kur apmeklētājus uzrunās okulists un alergologs.

Rīkotāji aicinās krāslaviešus piedalīties arī velotūrē, nūjotāju pārgājienā, mammu spēlē „Mamanet”, ģimeņu komandu stafetē un lielā tenisa turnīrā. Darbosies veselības stacijas, kur jebkurš varēs izmērīt asinsspiedienu, glikozes līmeni asinīs, ķermeņa masas indeksu, tikmēr bērni, medicīnas studentu iedrošināti, iemēģinās ārsta profesiju. Tiks atklāta fotoizstāde „Aktīvs un vesels Krāslavā”. Savukārt uzaicinātie lektori -- ginekoloģe un ergoterapeite -- ieteiks, kā, veicot ikdienas darbus mājās un dārzā, trenēt sirdi un uzturēt možu garu, un kā māmiņām uzturēt veselību.

Veselības svētki notiks ar Eiropas sociālā fonda un Krāslavas novada domes atbalstu.