„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+10.2 °C
apmācies

Bez autoceļa nodevas

Egita Terēze Jonāne

Līdz 30. septembrim lauksaimnieciskās produkcijas ražotājiem nav jāpērk autoceļu lietošanas nodeva jeb vinjete, informē CSDD.

Atbrīvojumu var saņemt, iesniedzot CSDD elektronisku iesniegumu, kurā norādīts transporta līdzeklis un datums, kad izmantos atbrīvojumu, kā arī jānorāda nodevas maksājums 0 eiro vērtībā.

Nodeva netiks iekasēta, ja transporta līdzekļa īpašnieks vai turētājs ir fiziska vai juridiska persona, kas iekļauta Lauku atbalsta dienesta (LAD) maksājumu saņēmēju datu bāzē un kuras īpašumā vai turējumā reģistrēts viens transportlīdzeklis, turklāt viņa ieņēmumi no lauksaimnieciskās ražošanas pēdējā iesniegtajā uzņēmuma gada pārskatā vai pēdējā iesniegtajā gada ienākumu deklarācijā ir vismaz 5000 eiro.

Tāpat nodeva nav jāmaksā arī vairāku transporta līdzekļu īpašniekiem vai turētājiem, ja ieņēmumi no lauksaimnieciskās ražošanas minētajā laika posmā ir vismaz 5000 eiro, taču par katru nākamo transporta līdzekli atbrīvojumu no nodevas piemēro par katriem 70 000 eiro ieņēmumiem no lauksaimnieciskās ražošanas pēdējā iesniegtajā uzņēmuma gada pārskatā vai pēdējā iesniegtajā gada ienākumu deklarācijā.