„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+10.9 °C
apmācies

Preiļu apvedceļš taps par 3,1 miljonu eiro

pixabay.com

Jūnijā Preiļu novada dome sagaidījusi Centrālās finanšu un līgumu aģentūras apstiprinājumu 3,1 miljonu eiro vērtajam projektam Rietumu ielas izbūvei, savienojot Daugavpils un Rīgas ielu. Preiļu novada domes priekšsēdētāja Maruta Plivda sola, ka apvedceļa būvdarbi tiks uzsākti šogad, jo projekts jāpabeidz līdz nākamā gada beigām. Tuvākajā laikā tiek plānots noslēgt iepirkuma līgumu ar būvnieku.

M. Plivda skaidro, ka izmaksas ir tik lielas, jo jāuzbūvē jauna iela trīs kilometru garumā. Finansējums tam gūts, īstenojot degradēto teritoriju revitalizācijas programmas projektus, kas iesniegti gan pirmajā, gan trešajā kārtā. Teritorijā ap to plānots veidot industriālo zonu, izbūvējot arī laukumu un ēkas. „Pašvaldības konkurē savā starpā, tāpēc nesteidzamies nosaukt konkrētus uzņēmumus, bet tie ir izrādījuši interesi,” norāda M. Plivda.

Par jaunas ielas jeb apvedceļa izbūvi Preiļu novada dome lēma jau 2016. gadā. Rietumu iela savienos Daugavpils ielu pilsētas dienvidos, kur atrodas SIA „Preiļu siers”, ar Rīgas ielu pilsētas rietumos, kas ved uz autoceļu P63 virzienā uz Līvāniem, Rīgu. Paredzēts, ka apvedceļš samazinās transporta plūsmu caur pilsētas centru.

Tāpat šovasar jau uzsākts Rīgas un Brīvības ielas remonts, kur plānots izveidot rotācijas apli.