„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+8.7 °C
neliels lietus

Pamestajām ēkām pievēršas nesteidzīgi

Mājā Gaismas ielā 7 dome vēlas nākotnē izmitināt jaunos speciālistus // Foto: Aleksandrs Rube

Pagājušajā gadā pašvaldība ziņoja par plāniem renovēt trīs pamestus objektus pilsētas robežās, taču pēc gada šis uzdevums tiek pildīts ļoti lēnā tempā.

Daudzdzīvokļu māja Ruģeļos, Gaismas ielā 7, ko pašvaldība saņēma dāvinājumā, varētu būt labs variants jauno speciālistu izmitināšanai. Ēkas kopplatība -- 8000 kvadrātmetri, tajā ir 110 dzīvokļi. Taču šeit vēl joprojām rit projektēšana, pirms kuriem ilgstoši tika izstrādāta tehniskā dokumentācija.

Daugavpils lokomotīvju rūpnīcas bijušo kopmītni un tai piegulošo zemi 18. novembra ielā 43 pašvaldība iegādājās 2017. gada par 20 000 eiro. Pamestā piecstāvu ēka ir viens no neglītākajiem objektiem pilsētas centrā, taču tajā līdz pat šim laikam tiek veikta tehniskā izpēte.

Bijušo kopmītni 18. novembra ielā 43 izpirka no Rīgas SIA „Realm”

Joprojām tukša stāv arī 2017. gada vasarā par 103 000 eiro nopirktā bijusī „Latvenergo” sporta bāze Ruģeļos, Nometņu ielā 159. Iepriekš izskanēja paziņojumi, ka šeit gandrīz nav vajadzīgs nekāds remonts, pilsētas sportisti joprojām nevar izmantot šo infrastruktūru. Domes priekšsēdētāja vietnieks Jānis Dukšinskis pastāstīja, ka pašlaik pilsētas Sporta pārvaldei uzdots izstrādāt kopējo sporta objektu koncepciju, ņemot vērā šo pērnā gada pirkumu. Pēc tam jau varēs runāt par konkrētiem atjaunošanas darbiem. Nav izslēgts, ka kādu laiku bāzi izmantos Daugavpils veikparks, kurš darbojas Ruģeļu ūdenskrātuvē.