„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
-1.2 °C
nedaudz mākoņains

Tūrisma rallijā šogad piedalījās vista Klušķīte

Uzvarēja pieredze – 1. vietu tūrisma rallijā izcīnīja komanda „Drīms” jeb Pilskanes pagasta vidējās paaudzes deju kolektīva pārstāvji // Foto: Dinija Jemeļjanova

Trešais tūrisma rallijs „Citādais ceļojums” Ilūkstes novadā šoreiz norisinājās svētku laikā. Pārbaudīt veiksmi melnajā piektdienā, 13. jūlijā, devās apmēram 160 dalībnieki. 

Lielākā daļa no tiem – vietējie, bet iepazīt Ilūkstes novadu devās arī viesi no Daugavpils novada un pilsētas, Krāslavas, Skrīveriem, Rīgas un Sanktpēterburgas. Dalībai rallijā bija pieteikusies 31 komanda -- interešu grupas, ģimenes, pašdarbnieku kolektīvi utt. No 15 objektiem dažādos novada nostūros dalībniekiem bija jāapmeklē vismaz 10, un tur jāpelna punkti, pildot atjautības un fizisko spēju pārbaudes uzdevumus. Vērtēts tika gan ātrums (pirmie finišēja pēc nepilnām divām stundām), gan precizitāte. Šī rallija tēma bija putns.

Vairākos kontrolpunktos uzdevumu tematika tika pieskaņota attiecīgajai vietai. Piemēram, tā kā Bebrenes vispārizglītojošajā un profesionālajā vidusskolā no rudens varēs apgūt zirgkopību, šeit dalībniekiem bija jāuzzīmē zirgs, jājot koka zirga mugurā, jānodzied dziesma un zirgu aploka malā jāatbild uz vairākiem ar zirgiem saistītiem jautājumiem. Viena no šī kontrolpunkta uzraudzēm Aija Valpētere jokoja: „Ja nezina pareizo atbildi – var skatīties uz dzīvu eksemplāru un mēģināt vērot.” Savukārt novada otrā malā dalībniekiem biežāk bija jāpārbauda savs atlētiskums, pie Ilūkstes stacijas lecot maisā vai pie Subates luterāņu baznīcas lidinot šķīvīšus. Pašulienē bibliotēkā dalībnieki atstāja novēlējumus novadam 15. gadskārtā.

Noslēgumā visas komandas saņēma pateicības balvas par piedalīšanos, godalgotas tika trīs labākās, bet speciālbalvas ieguva vēl piecas komandas. Komandām bija jāparūpējas par saskaņotu izskatu, tērpiem vai aksesuāriem, kā arī transportlīdzekļa noformējumu. Dalībnieki ceļā devās ar vieglajām automašīnām, atšķirībā no pagājušajiem gadiem, šogad dalībnieku – motociklistu nebija.

Pilnu rakstu lasiet 20. jūlija numurā.