„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+9.1 °C
apmācies

Daudzveidīgā atpūta Latgales sirdī

Dabas izglītības centra „Rāzna” vadītāja Regīna Indriķe ar parastas tukšas pudeles palīdzību demonstrē apmeklētājiem dumpja kliedzienu // Foto: Jeļena Čursina

Pārgājieni, izjādes ar zirgiem, vizināšanās buru laivās, degustācijas, unikālas kolekcijas un amatnieku meistarklases, peldēšanās un Rāznas ezera jeb Latgales jūras, kā to dēvē vietējie iedzīvotāji, gleznaino ainavu baudīšana. Tā ir tikai daļa atpūtas veidu, ko Latvijas iedzīvotājiem piedāvāja Rāznas Nacionālā parka rīkotā „Ceļotāju diena”.

Rāznas nacionālais parks rīkoja šādu pasākumu tikai otro reizi, taču, kā teica tā vadītāja Regīna Indriķe, šogad to apmeklēja daudzreiz vairāk tūristu. Turklāt „Ceļotāju dienas” ceļvedī ir vairāk objektu, kuri piedāvā noteiktu atpūtas vai pakalpojumu veidu.

Jēkabpilietes Darja un Varvara Surikovas dabas izglītības centrā „Rāzna” – šeit spēļu formā var daudz ko uzzināt par vietējo dabu

Šoreiz Rāznas nacionālo parku apmeklēja viesi no Rīgas, Liepājas, Ventspils, Siguldas, Līvāniem, Daugavpils, Ludzas, turklāt laikā, kad sarunājāmies ar Regīnu, piebrauca tūristu autobuss no Pleskavas.

Zbitkovsku ģimene atbrauca uz Rāznu no Ādažiem viņi par „Ceļotāju dienu” gluži nejauši uzzināja žurnālā „Ieva”. Zbitkovski saka, ka uzreiz esot sapratuši, kā pavadīt brīvdienu lietderīgi, - elpot svaigu gaisu, izbaudīt lauku kolorītu, sauļoties pie „Latgales jūras” un parādīt bērniem Latviju.

Ludmila Merkulova var pastāstīt par katru no viņas kolekcijas 6000 zvaniņiem

Rēzekniete Aina Brokāne  apmeklē „Ceļotāju dienu” pie Rāznas otro reizi. Viņa stāsta, ka tagad ir daudz jaunu objektu un izklaižu, kuru nebija pagājušajā gadā. Aina devās pastaigā pa akmeņu taku, kuri itin kā bijuši seno latgaļu reliģiskā kulta objekts, pa ceļam „Itkaču mājās” iegādājās Rāznas suvenīrus, kā arī apmeklēja Ežezeru, kurš ietilpst nacionālajā parkā.

Pilnu rakstu lasiet 20. jūlija numurā.