„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
+7.9 °C
apmācies

Daugavpili apmeklēs populāri latviešu rakstnieki

pexels.com

Latgales Centrālā bibliotēka ir ieguvusi Valsts Kultūrkapitāla fonda atbalstu ilgtermiņa projekta “Dialogs. Rakstnieki Daugavpilī” ceturtās kārtas īstenošanai (piesaistītais finansējums – 625 eiro). Šis projekts piedāvā daugavpiliešiem tikšanās ar populāriem latviešu rakstniekiem. Tikšanās notiek ne vien Latgales Centrālajā bibliotēkā, bet arī mikrorajonos (bibliotēkas filiālēs un izglītības iestādēs), turklāt bez maksas. Šoruden Daugavpils publiskajās bibliotēkās tiks rīkotas desmit lasītāju tikšanās ar pieciem latviešu rakstniekiem, kuru darbi iznākuši apgāda „Dienas Grāmata” vēstures romānu sērijā „Mēs. Latvija, XX gadsimts”, Andri Akmentiņu („Skolotāji”), Gunti Bereli („Vārdiem nebija vietas”), Arno Jundzi („Sarkanais dzīvsudrabs”), Paulu Bankovski („18”) un Māru Zālīti („Paradīzes putni”).

Visas projekta “Dialogs. Rakstnieki Daugavpilī” ceturtajā kārtā aptvertās grāmatas ir pieejamas Latgales Centrālās bibliotēkas krājumā.

Pirmie projekta ceturtās kārtas pasākumi notiks jau 28. septembrī Latgales Centrālajā bibliotēkā un tās filiālē Pārdaugavas bibliotēkā, piedāvājot tikšanos ar rakstnieku, dzejnieku un dziesminieku Andri Akmentiņu.