„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+10.2 °C
apmācies

Kalkūnē notiks operatīvo dienestu lauku apmācības

pixabay.com

Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests (NMPD), īstenojot Latvijas un Lietuvas pārrobežu sadarbības projektu „Sadarbības, kapacitātes stiprināšana un kopīga risku mazināšana Latvijas un Lietuvas medicīnas un glābšanas personālam ēku sagruvumu gadījumā”, no 21. līdz 23. augustam Daugavpils novada Kalkūnes pagastā rīkos lauku apmācības dienestu darbiniekiem.

Projekta mērķis ir stiprināt pierobežas zonā Latvijas un Lietuvas dienestu sadarbību un efektivitāti palīdzības sniegšanā iedzīvotājiem ārkārtas situācijās, kā arī izglītot sabiedrību par drošu rīcību ārkārtas situācijās.

Praktiskajās apmācībās, atbilstoši scenārijam, norobežotā apmācību vietā tiks imitēts ēkas sagruvums ar vairākiem cietušajiem. Organizatori un dalībnieki – NMP dienests, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests, Utenas apriņķa Ugunsdzēsības un glābšanas dienests (Lietuva) un Utenas apriņķa Primārās veselības aprūpes centrs (Lietuva) pārbaudīs savstarpējo sadarbību. Pēc mācībām tiks veidots mācību videomateriāls, kas veicinās izpratni par rīcību ēku nogruvumu gadījumos.

Apmācību laikā Latvijas un Lietuvas dienestu operatīvie transportlīdzekļi Daugavpils novada teritorijā pārvietosies ar ieslēgtiem skaņas un gaismas signāliem, tāpēc iedzīvotājiem nav pamata liekam satraukumam.