„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+8.3 °C
apmācies

Nepieciešami 160 brīvprātīgie

pexels.com

Romas pāvesta Franciska vizītes laikā Latvijā nepieciešama brīvprātīgo palīdzība.

Brīvprātīgo pienākumi - palīdzēt pārraudzīt sabiedrisko kārtību un parādīt ceļu, kā arī sniegt nepieciešamo informāciju garāmgājējiem, tūristiem un citiem interesentiem. Palīdzība vajadzīga tajās galvaspilsētas vietās, kur notiks pāvesta vizītes galvenie pasākumi, - pie Rīgas pils, Brīvības pieminekļa, Doma laukumā, Rīgas domē un Rīgas Svētā Jēkaba katedrālē.

Par brīvprātīgajiem var kļūt 10.-12. klašu audzēkņi, studenti, kā arī jebkurš pieaugušais, kuram būs brīvs laiks 7. septembrī, lai apmeklētu brīvprātīgo kopsapulci, un, attiecīgi, 24. septembris no pl. 7 rītā līdz pusdienlaikam, kad pāvests Francisks viesosies Rīgā.

Brīvprātīgie, kuri vēlas palīdzēt pāvesta vizītes laikā Rīgā, var pieteikties pie Rīgas katoļu draudžu prāvestiem, aizpildīt un atsūtīt brīvprātīgo veidlapas līdz 22. jūlijam. Savukārt citu Latvijas pilsētu un apdzīvoto vietu iedzīvotāji aicināti rakstīt uz e-pastu: riga.brivpratigais@gmail.com. Sīkāku informāciju var saņemt, zvanot brīvprātīgo koordinatoram uz tālruni 20179840.

Organizatori brīdina, ka visiem, kas vēlas kļūt par brīvprātīgajiem, jārēķinās ar to, ka viņi nevarēs paspēt uz pāvesta Franciska dievkalpojumu Aglonā. Brīvprātīgie ir vajadzīgi tikai Rīgā.