„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 23. aprīlis
Otrdiena
Georgs, Jurģis, Juris
+4.4 °C
apmācies

Aglonas bazilikā viesosies operdziedātāja no Berlīnes

Publicitātes foto

Aglonas bazilikā svētdien, 29.jūlijā ar garīgās mūzikas koncertu “Ave Maria” viesosies operdziedātāja Jekaterīna Novikova un ērģelniece Rudīte Līvmane-Lindenbeka no Berlīnes. Koncerts sāksies plkst. 13.00 pēc svētdienas Sv. Mises, programmā būs dzirdami komponistu J.S.Baha, A.Vivaldi, G.H.Hendeļa, L.Bordesses un citu izcilu komponistu skaņdarbi – veltījumi Dievmātei. Koncerta apmeklējums par ziedojumiem.

Jekaterīna Novikova dzimusi Maskavā, pašlaik dzīvo Berlīnē, Vācijā. Ar klasisko mūziku nodarbojas no sešu gadu vecuma. Stažējusies pie operas mākslas meistariem Krievijā, Latvijā, kā arī piedalījusies meistarklasēs Vācijā pie pasaulē atzītiem operas vokāla meistariem. Jekaterīnai Novikovai piemīt rets balss tembrs ar plašu diapazonu. Pēdējos trīs gadus dziedātāja koncertē kā mecosoprāns ar  solo programmām vokālam un ērģelēm, klavierēm, orķestri, kā arī kamersastāvos. Jekaterīna Novikova sadarbojas ar mūziķiem no Rīgas un Berlīnes, izpildot apjomīgas programmas, tādas kā Dž. Batista Pergolēzi “Stabat Mater”, duetā ar Latvijas Nacionālās Operas un Baleta teātra soprānu piedalās vērienīgā starptautiskā Ērģeļmūzikas festivālā Kuskovā (Krievija), kā arī Baznīcu naktī Rīgā. Dziedātājai īpaši tuvi ir J.S.Baha skaņdarbi, kā arī itāļu komponistu garīgā mūzika. Jekaterīna Novikova pavisam nesen, 15. jūlijā, ar izcilu un aizkustinošu koncertu viesojās arī Rēzeknes novada Silmalas pagasta Prezmas katoļu baznīcā.

Rudīte Līvmane-Lindenbeka dzimusi un augusi Latvijā. Jāzepa Vītola Mūzikas akadēmijā ieguvusi diplomu mūzikas pedagoģijas un ērģeļspēles specialitātē, studējusi Seno mūziku Brēmenes Mūzikas augstskolā. Rudītes Līvmanes-Lindenbekas ērģeļu spēles pedagogi ir profesori Larisa Bulava, Martins Hazelbeks, Haralds Fogels, Hans-Ola Eriksons, Kaus Eihorns. Rudīte Līvmane-Lindenbeka 2009.gadā aizstāvēja doktora disertāciju par baznīcas mūzikas vēsturi, attīstību tendencēm Latvijas teritorijā sākot no 17. gs. Viņas pētījumi turpinās arī līdz šim. Pašlaik mūziķe dzīvo un strādā Berlīnē, Evaņģēliski luteriskajā Pankovas draudzē par kantoru, vada koncertu menedžmentu Berlīnes ziemeļaustrumu baznīcas apriņķī, kā arī piedalās ērģeļu būves projektos – Rīgas Sv. Pētera baznīcas ērģeļu atjaunošanā un Berlīnē Pankovas baznīcā.