„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+5.8 °C
apmācies

Krāslavieši svinēja veselības svētkus

Rolands Burcevs finišēja pirmais 9 km garajā velotūres distancē // Foto: Egita Terēze Jonāne

20. un 21. jūlijā Krāslavā notika Veselības svētki, kas tika aizvadīti Krāslavas pilsētas svētku noskaņās.

Vairāki simti dažāda vecuma vietējo iedzīvotāju un ciemiņu bija iesaistīti sportiskās aktivitātēs un izzinošās lekcijās. Rolands Burcevs pirmo reizi piedalījās velotūrē, un 9 km garo trasi pievarēja pirmais. Pavisam sacentās 103 velosporta cienītāji. „Šobrīd esmu rēzeknietis, bet Krāslavā dzīvo vecāki. Draugi, kuri jau pērn brauca velotūrē, pierunāja piedalīties arī mani. Trase nav sarežģīta. Nākamreiz tā varētu būt garāka -- gan ar asfalta, gan ar grants posmiem,” atzina Rolands.

Tikmēr Krāslavas senioru skolas dalībnieces Marija un Regīna devās nūjošanas pārgājienā. „Nūjojam pirmo gadu. Staigāšana ir ļoti veselīga. Nav ko sēdēt mājās, jākustas,” uzsvēra Marija. Regīna piebilda: „Krāslavas seniori ir ļoti aktīvi. Mēs senioru skolā vingrojam, nūjojam, apmeklējam baseinu un piedalāmies visos pasākumos.”  

  

Paralēli tenisa kortā Emīlija Andrejeva, kura atbraukusi ciemos pie omītes no Kalifornijas (ASV), sacentās lielā tenisa turnīrā. Viņa nodarbojas ar šo sporta veidu arī ikdienā, bet jau profesionālā līmenī. Emīlija bija lakoniska: „Korts ir ļoti labs. Laiks arī lutina. Man ļoti patīk Krāslava.”

Atjaunotais stadions atgādināja nelielas saliņas, jo tur notika ģimeņu komandu stafete un pirmo reizi arī mamanet spēle. Signe Leonoviča ar bērniem Anniku (4) un Rodrigo (2,5) pievarēja visas stafetes. Signe atzina, ka viņiem patīk darboties kopā: „Paldies rīkotājiem! Tāda aktīva atpūta ir ļoti vajadzīga.”

Veselības svētku koordinatore (no labās pirmā) Gunta Ahromkina veic aptauju par veselīgu dzīvesveidu
  

Plašajā pasākumu klāstā varēja izvēlēties arī interaktīvas sarunas ar ģimenes ārstu, ginekologu un ergoterapeitu, izmēģināt latgalieša veselīgo fizkultūru, kā arī izmērīt asinsspiedienu un cukura līmeni asinīs, apmeklēt fotoizstādi „Aktīvs un vesels Krāslavā” un bērnu veselības autobusu, kur dakteri, iesaistoties rotaļās, pārbaudīja bērniem redzi un alerģijas.

Krāslavas veselības svētki notika jau otro reizi Eiropas Sociālā fonda un Latvijas valsts atbalstītā vietējo iedzīvotāju veselības veicināšanas projekta ietvaros.