„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+11.0 °C
apmācies

Kultūras pils varētu vērt durvis jau šogad

Aleksandrs Rube

Ja projektā neradīsies nekādi jauni sarežģījumi un līgums ar būvfirmu tiks noslēgts līdz jūlija beigām, Daugavpils Kultūras pils daļa, kur notiek koncerti, varētu tikt nodota ekspluatācijā jau šogad. To preses konferencē paziņoja domes priekšsēdētāja vietnieks Igors Prelatovs.

Vienlaikus viņš uzsvēra, ka šīs ēkas sporta zāles remonts, visdrīzāk, palēnināsies. Pašvaldības pēdējā iepirkumā bija divas lotes – ugunsdrošības sistēma (393 369 eiro) un sporta zāle (466 641 eiro). Abās konkursa daļās uzvarēja SIA „Lagron”, kura diezin vai spēs ātri izremontēt sporta zāli.

Ugunsdrošības sistēmas uzstādīšana bija obligāta Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta prasība, kuram ir tiesības ieviest izmaiņas būvdarbos, lai paaugstinātu drošības līmeni. Tāpēc, kā paskaidroja I. Prelatovs, domes deputāti nolēma rīkoties piesardzīgi un pirms iepirkuma vērsās pie ekspertiem. Tagad darba procesā ir skaidrība, ka arī cerība, ka papildus darbi drīzumā tiks pabeigti.

Atgādinām, ka līgums ar firmu „Lagron” par darbu uzsākšanu noslēgts 2017. gada februārī. Tādējādi Kultūras pils nedarbojas jau vairāk nekā pusotru gadu. Visi kultūras pasākumi ir atcelti, jo iestādei pagaidām nav tiesību slēgt jebkādus līgumus.