„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+5.4 °C
apmācies

Sventes vidusskolai nepieciešams jauns asfalts

Ūdens pie skolas netiek novadīts un tek zem pamatiem // Foto: Aleksandrs Rube

19. jūlijā komiteju apvienotajā sēdē Daugavpils novada domes deputāti devās izbraukumā uz Sventes vidusskolu. Šī brauciena iniciators bija deputāts un izglītības iestādes direktors Aleksandrs Sibircevs, kurš pastāstīja par skolas teritorijas bēdīgo stāvokli.

Lai gan Sventes vidusskola ir renovēta salīdzinoši nesen (2009. gads), asfalts un segums ap to nav mainīts jau vairāk nekā 40 gadus, - kopš 1976. gada. Skolas vadība un aktīvie iedzīvotāji sakārto apkārtni pašu spēkiem, taču pašlaik skolas teritorijā ir jāatjauno cietais segums. Šeit vēl joprojām nav ierīkota lietus ūdens novadīšanas sistēma, turklāt skola atrodas zemāk par piegulošā asfalta līmeni. Tādējādi ūdens satek zem skolas pamatiem un ilgtermiņa tas ir .ļoti bīstami. Savukārt bedres un nelīdzenumi, jo īpaši vecās betona kāpnes pie sporta laukuma, apdraud bērnu drošību.

2016. gadā novada pašvaldība rīkoja iepirkumu skolas teritorijas rekonstrukcijas tehniskajam projektam, kuru izstrādāja SIA „BM Būve”. Šim projektam ir divi posmi – braucamās/gājēju daļas remonts, kā arī spēļu un sporta laukuma labiekārtošana (kopumā vairāk nekā 1 miljons eiro). Neskatoties uz visiem mēģinājumiem, novada domei pagaidām nav izdevies atrast citu finansējuma avotu. Tāpēc A. Sibircevs uzskata, ka skolai galvenais ir īstenot plāna pirmo daļu. Tā realizācijas izdevumi 2016. gada cenās: 230 600 eiro asfaltam, 34 400 eiro lietus ūdens kanalizācijai, 30 414 eiro apgaismojumam, 9900 eiro videonovērošanas sistēmai, kopumā – aptuveni 375 000 eiro bez PVN. Daugavpils novada pašvaldībai tā ir gana liela summa, nemaz nerunājot par sadārdzinājumu celtniecības nozarē.

Deputāts un skolas direktors Aleksandrs Sibircevs

Pilnu rakstu lasiet 24. jūlija numurā.