„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+11.5 °C
apmācies

Aizturēja sievietes slepkavu

19. jūlija vakarā ap pl. 19.20 Valsts policija saņēma informāciju no mediķiem, ka Daugavpilī kādā daudzdzīvokļu mājā ir atrasta sadurta 1972. gadā dzimusi sieviete. NMPD veica cietušajai nepieciešamos atdzīvināšanas pasākumus, taču miesas bojājumi ir bijuši tik smagi, ka sieviete notikuma vietā mira. Saistībā ar notikušo tika ierosināts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 125. panta 3. daļas par tīša smaga miesas bojājuma nodarīšanu, kas vainīgā neuzmanības dēļ bijis par iemeslu cietušā nāvei.

Pēc policijas rīcībā esošās informācijas, visdrīzāk, kopīgi lietojot alkoholu, starp cietušo un iespējamo vainīgo personu bija izcēlies konflikts, kura laikā sievietei nodarīti dažādi miesas bojājumi, tajā skaitā arī durta brūce.

Turpat notikuma vietā likumsargi aizturēja aizdomās turēto personu, kādu 1966. gadā dzimušu vietējo iedzīvotāju, kurš iepriekš nebija nonācis policijas redzeslokā. Pašlaik policija turpina izmeklēšanu, tiek skaidrota vīrieša saistība ar minēto noziedzīgo nodarījumu un nozīmētas nepieciešamās ekspertīzes. Jāpiebilst, ka pašlaik viņam ir piemērots drošības līdzeklis, kas nav saistīts ar brīvības atņemšanu.

Par minēto noziegumu vīrietim draud brīvības atņemšana uz laiku no trim līdz 15 gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās.