„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+5.4 °C
apmācies

Kulinārā mantojuma festivālā dalījās ar receptēm

Starptautiskajā kulinārā mantojuma festivālā, kas izskanēja 21. jūlijā kā Krāslavas pilsētas svētku garšīgākais pasākums, krāšņākie tērpi un oriģinālākie ēdieni bija Baltkrievijas Vitebskas apgabala ciemiņiem un Latvijas TV šova „Īstās Latvijas saimnieces” dalībniecēm. To atzina apmeklētāji, kuri ne tikai pirka un cienājās, bet arī pierakstīja receptes.

Daugavpils saimniece Vanda Baulina, minētā šova dalībniece, rādīja, kā viņas vecmāmiņa savulaik vārīja eļļā cepumus „Rozītes”. Proti, mīklai vajadzīga 1 ola, 1 glāze ūdens, 1 karote cukura, 50 g degvīna un 1 glāze miltu, sāls garšai. Kad mīkla ir gatava, ņem rozes metāla formu ar kātu, mērcē mīklā, pēc tam ieliek formu verdošā saulespuķu eļļā vai verdošos cūku taukos. Izņem, kad cepums jau brūns, pārkaisa ar pūdercukuru.

Zirgu sētas „Klajumi” saimniece Ilze Stabulniece reklamēja mērcē sautētas meža cūkas un aļņa gaļas bumbiņas, kuras pasniedz ar kartupeļiem un mazsālītiem gurķīšiem. 

Saldajā ēdienā bija vēl vienas TV šova dalībnieces madonietes Māras Zemdegas ceptie pīrāgi, kēksiņi, kūciņas un plātsmaizes. 

Visu rakstu lasiet 27. jūlija numurā.