„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+9.2 °C
apmācies

Mazā aktrise uz lielās skatuves

Džeina Saulīte

Jau pāris gadus dažādos pilsētas pasākumos jauno mākslinieku vidū izceļas mazā vokāliste Anastasija Gržibovska, kura pārsteidz skatītājus ar savu dabiskumu un artistiskumu, bet pavisam nesen viņa kāpa uz teātra skatuves. Anastasijai bija uzticēta loma Daugavpils teātra jaunajā iestudējumā -- mūziklā „Džeina Eira”.

Dodoties uz mūzikla „Džeina Eira” provēm, Nastjas māmiņa Jeļena Gržibovska nekādas lielas cerības neloloja. „Zinājām, ka lomai mūziklā meklē 10—12 gadus vecu meiteni,” stāsta Jeļena, „var teikt, ka gājām tāpat vien – lai piedalītos.” Droši vien, Nastja ieguva mūzikla režisora Oļega Šapošņikova simpātijas ar savu nopietno attieksmi pret darbu, kuru viņa demonstrēja jau noklausīšanās laikā. Pēc tam meitene parādīja, ka nebaidās no skatuves, un pakāpeniski ieguva visas teātra trupas atbalstu, liekot lietā savu prasmi nodibināt kontaktu ar jebkuru cilvēku. „Pārsteidz tas, kā viņa zina, ko kuram pateikt noteiktā brīdī,” stāsta māmiņa, „kādam izsaka komplimentu, kādu vienkārši uzmundrina.”

No saviem vienaudžiem Anastasija atšķiras ar prasmi koncentrēties un atbildības sajūta, īpašības, kuras tik ļoti nepieciešamas uz skatuves. To pierāda arī „Džeinas Eiras” pirmizrāde, pirms kuras Nastja bija iedzīvojusies pamatīgā bronhītā. Var teikt, ka izrāde karājās mata galā, bet Nastja nepievīla teātri, labi notēloja savu lomu un tika galā ar klepus lēkmēm. Kā teica Jeļena, skatuve meiteni ļoti disciplinē un palīdz sakoncentrēties, turklāt to, ka pret skatuvi un skatītājiem jāizturas  ļoti atbildīgi, viņai neviens nav mācījis, Nastjai, šķiet, šī atbildības sajūta ir iedzimta. Neskatoties uz šo īpašību un vokālo talantu, Anastasija ir parasts sešgadīgs bērns. Tāpat kā citi vienaudži, viņa iet bērnudārzā, rotaļājas, skatās multfilmas, draiskojas. „Nogurst, tāpat kā citi bērni,” stāsta Jeļena, „tāpēc jāieklausās viņas noskaņojumā. Ja Nastja kādā brīdī kaut ko nevēlas, viņa to arī nedarīs.”

Visu rakstu lasiet 27. jūlija numurā.