„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
-0.3 °C
neliels sniegs

Gads pēc traģēdijas

freeimages.com

2017. gada jūnijā Aglonas pagastā pilnībā nodega Kraupšu ģimenes saimniecība. Tika ierosinātas divas krimināllietas – par ļaunprātīgu dedzināšanu un bezvēsts prombūtni.

Pēc vienas no versijām, ugunsgrēku izraisījis pats saimnieks Jānis Kraupša, kuram itin kā esot bijušas garīga rakstura problēmas, un pēc nodarītā viņš izdarījis pašnāvību, taču J. Kraupšas līķis tā arī netika atrasts. Kā liecina Valsts policijas informācija, izmeklēšana abās krimināllietās turpinās un J. Kraupša vēl joprojām tiek meklēts. Viņa dēls, Boļeslavs Kraupša, kuram tobrīd bija 25 gadi, palika bez jumta virs galvas.

Pēc Boļeslava teiktā, pašlaik viņš dzīvo pie draudzenes, atjauno savu biznesu – pirms ugunsgrēka viņš kopā ar tēvu nodarbojās ar lauksaimniecības tehnikas remontu. Toreiz ugunsgrēkā, reizē ar dzīvojamo māju un saimniecības ēkām, kā arī diviem traktoriem, tika iznīcinātas visas metināšanas un virpošanas iekārtas. „Visu šo gadu katru dienu strādāju, lai man vismaz kaut kas būtu,” Boļeslavs saka par savu pašreizējo situāciju. Viņam daudz palīdzēja radinieki un paziņas, kā arī pavisam sveši cilvēki, kuri ziedoja. Vienaldzīgo nebija, saka Boļeslavs, un viņš ir pateicīgs visiem.