„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+10.7 °C
apmācies

Tuvojas „Muzikālais augusts”

Publicitātes foto

„Muzikālais augusts” Daugavpilī jau kļuvis par labu tradīciju, ik gadu tajā piedalās dažādi mūziķi. Organizatori ir parūpējušies, lai arī šogad tas būtu tikpat interesants.

Vasaras pēdējo mēnesi Daugavpilī ieskandinās argentīniešu tango ritmi un instrumentālas improvizācijas Grodņas filharmonijas mūziķu apvienības izpildījumā un internacionālās grupas „DAGAMBA” priekšnesums, kas apvieno roku, populāro un klasisko mūziku, piešķirot klasiskajai mūzikai mūsdienīgu skanējumu.

Savukārt tradicionālās klasiskās mūzikas cienītāji augustā varēs noklausīties klavierspēles virtuoza, Nopelniem bagātā Krievijas mākslinieka Igora Kotļarevska koncertu. 9. augustā koncertā „Veltījums pilsētai” uzstāsies mūziķu plejāde – Ilona Bagele, Samsons Izjumovs, Vera Taļerko un daudzi citi, kas ir guvuši atzinību kā izcili mākslinieki gan Latvijā, gan ārpus tās robežām.

Raimonda Paula kompozīcijas varēs dzirdēt augusta otrajā pusē jauno mūziķu un dziedātāju – starptautisku konkursu laureātu izpildījumā. Piedalīsies mākslinieki no Latvijas, Krievijas, Igaunijas, Bulgārijas, Spānijas u.c.

23. augustā „Muzikālā augusta” ietvaros, Vienības nama koncertzālē tiks izrādīta opera “Jevģeņijs Oņegins” starptautiskas trupas izpildījumā. Jāpiebilst, ka šogad operai aprit 140 gadi.

Saskaņā ar organizatora – Latviešu kultūras centra plāniem, „Muzikālais augusts” noslēgsies ar internacionāla akordeonistu kvinteta un čellistu trio „Melo M” koncertu Daugavpils akordeonistu orķestra pavadījumā.

„Muzikālais augusts” tiek rīkots ar Daugavpils domes atbalstu.

Detalizētāku informāciju pat katru pasākumu var atrast organizatoru mājas lapā www.vienibasnams.lv