„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+1.1 °C
neliels sniegs

Černobiļas AES avārijas seku likvidēšanas dalībniekiem pasniedza piemiņas zīmes

daugavpils.lv

Pagājušajā nedēļā Daugavpils domē notika svinīgs pasākums, kurā Černobiļas AES avārijas seku likvidēšanas dalībniekiem tika pasniegtas piemiņas zīmes. Uz pasākumu ieradās iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis, kurš kopā ar Daugavpils domes priekšsēdētāju Rihardu Eigimu pateicās par vīrišķību tehnogēnās katastrofas seku likvidēšanā.

Visi daugavpilieši, kuri piedalījās avārijas seku likvidēšanā, pašlaik ir pensijā, ir I un II grupas invalīdi, saņem dažādus pašvaldības un valsts piešķirtus atvieglojumus. Naudas pabalsts 100 eiro apmērā, kuru dome izmaksā ir gadu, ir ļoti pieprasīts – tas noder, iegādājoties dārgās zāles. Nākamajā gadā sociālā palīdzība šīm personām varētu kļūt vēl plašāka.

Iedzīvotāju reģistrā ir 5043 cilvēki, kuri piedalījušies Černobiļas AES avārijas seku likvidēšanā 1986. gada aprīlī. Pašlaik dzīvi nedaudz vairāk kā puse no viņiem. Daugavpilī pašlaik reģistrēti aptuveni 70 „černobilieši”.