„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+6.7 °C
apmācies

„Daugavpils” revanšējās spēlē ar Liepājas klubu

Kristiāns Kaušelis bija aktīvs, taču šoreiz bez vārtu guvuma // Foto: Sergejs Kuznecovs

Latvijas jaunatnes čempionātā futbolā U15 grupā „Daugavpils” futbolisti nostiprinājušies līderpozīcijā, 29. jūlijā savā laukumā pieveicot „Liepāju” – 3:0. Šajā čempionāta posmā (pēc 10—11 spēlēm) cīņu par medaļām turpina piecas komandas. Vismazāk zaudējumu (tikai divi) ir „Daugavpilij”.

Daugavpiliešiem tagad ir komfortabls triju punktu pārsvars, turklāt vienlaikus pabīdīti atpakaļ vieni no tiešajiem konkurentiem – „Liepājas” futbolisti. Pirmā apļa spēlēs Latgales komanda izbraukumā piekāpās liepājniekiem ar rezultātu 1:3.

Revanšēties spēlē ar „Liepāju” nebija viegli. Lai gan U15 čempionātā spēlēm ir divi 35 minūšu puslaiki, tiek atļautas arī atgriezeniskās maiņas, tveice, spēlējot uz sintētiskā stadiona „Celtnieks” seguma, paņēma visus spēkus. Šajā situācijā svarīgi bija Ingus Vaņina gūtie vārti. Futbolists no labās malas gatavojās izpildīt diagonālu piespēli vienam no partneriem, lai kāds saņemtu pretinieka soda laukumā, taču rezultātā bumba ielidoja tālajā apakšējā stūrī, - 1:0.

Jurijs Sokolovs

Gūtie vārti vairoja  ticību saviem spēkiem, taču, lai gūtu panākumus, ar to bija par maz. Komanda centās iet uz priekšu, un otrais vārtu guvums nebija ilgi jāgaida. 46. minūtē I. Vaņins raidīja tālu piespēli, pie tuvā vārtu staba bumbu izcīnīja Kristiāns Kaušelis, bet vārtsarga laukumā uzbrukumu pabeidza Oļģerts Rasčevskis – 2:0.

Savukārt 55. minūtē „Daugavpils” vēlreiz apliecināja, ka šajā spēlē vēlas izcīnīt trīs punktus. Trešos vārtus guva Iļja Leščovs un daugavpilieši uzvarēja ar rezultātu 3:0.

Pilnu rakstu lasiet 31. jūlija numurā.