„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+11.0 °C
apmācies

Likvidē Naujenes jaunatnes un sporta centru

daugavpilsnovads.lv

Daugavpils novada domes sēdē 26. jūlijā atbalstīts lēmums par Naujenes jaunatnes sporta centra likvidāciju. Lēmums paredz, ka iestāde beidz darboties 2019. gada 1. janvārī. Izmaiņas Naujenes pagasta struktūrvienību maiņā neatbalstīja deputāti no partijas „Saskaņa”, kas balsoja pret.

Brīvdienās savu neapmierinātību ar domes vairākuma lēmumu izteica arī Naujenes pagasta jaunatnes lietu speciālists Viktors Andruškevičs, publicējot sociālajā vietnē Facebook video. „Ar to mēs iznīcinām tradīcijas, kas veidotas 12 gadu garumā. Likvidējam jauniešu pulcēšanās vietu,” skaidro jaunietis. Savukārt pēc lēmuma pieņemšanas domes sēdē izteicās arī deputāts un centra vadītājs Edgars Kucins: „Šodien tika nobalsots likvidēt iestādi, kas reāli strādā.” Uzskaitot vairākus apbalvojumus, ko saņēmusi iestāde, tā darbinieki vai pagasta jaunieši pēdējo gadu laikā, viņš uzsvēra, ka, viņaprāt, šis lēmums ir pretrunā Naujenes pagasta attīstībai.

Kā jau ziņots iepriekš, NJSC slēgšana tiks veikta, likvidējot trīs darba vietas -- centra vadītāja, sporta trenera un apkopējas likmes. Ēku Daugavas ielā 34, kur atrodas centrs, paredzēts nodot Naujenes bibliotēkai. Pirms tam gan tajā jāveic remonts, telpas pielāgojot bibliotēkas vajadzībām.