„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+9.2 °C
apmācies

Ambeļos tapa gardākā medījuma zupa

„Izvaltas mednieku” kolektīva pavārs Dmitrijs Paškevičs // Foto: Dinija Jemeļjanova

29. jūlijā Ambeļos norisinājās pirmais Daugavpils novada mednieku saiets. Septiņi novada un trīs mednieku kolektīvi no kaimiņu novadiem pārbaudīja savus spēkus dažādās sportiskās aktivitātēs, kā arī sacentās gardākās zupas vārīšanā. 

Sportiskākais izrādījās mednieku kolektīvs „Pudāni”, otrajā vietā atstājot mājiniekus, mednieku kolektīvu „Ambeļi”. Trešo vietu un īpašus pateicības vārdus izpelnījās viesi no Dagdas, kolektīvs „Andrupenes mednieks”. Saieta organizētājs Egils Rūtiņš uzteica viņus kā vienu no Latgales paraugkolektīviem, atgādinot, ka 2017. gadā Dagdas mednieki saņēma „Gada balvu medniecībā” trīs nominācijās. Savukārt mednieku kolektīvs „Ambeļi” šo saietu izmantoja arī kā iespēju vēlreiz prezentēt šopavasar izveidoto Mednieku namiņu. „Latvijā mednieku ir apmēram 1% no visiem valsts iedzīvotājiem. Ir jāveicina arvien lielāka sadarbība starp kolektīviem, lai kopā pārstāvētu savas intereses,” tā E. Rūtiņš. 

Līdz ar mednieku saietu Ambeļos šajā pašā dienā norisinājās pagasta sporta spēles. Ambeļu kultūras nama vadītāja Ingrīda Skutele lēsa, ka pavisam abos pasākumos piedalījās ap 200 dalībniekiem, lielākā daļa no tiem gan bija mednieku saieta dalībnieki. „Jāsaprot, ka medniecībā nereti iesaistās visa ģimene, tēvs medī, bērni brauc līdzi dzinējos, tāpēc arī šoreiz aicinājām medniekus uz svētkiem ar visu ģimeni,” skaidro I. Skutele. Salīdzinot mednieku un kultūras kolektīvu dalībniekus, Daugavpils novada domes priekšsēdētāja vietnieks Arvīds Kucins medniekiem izteica priekšlikumu uz medību vietām turpmāk organizēt pašvaldības autobusu.

Sporta spēlēs pagasta iedzīvotāji un viesi sacentās rīta pusē, bet medniekiem bija paredzēta atsevišķa trase. „Vieglākais bija džipa stumšana, gāja pa vējam bez problēmām. To tāpat diezgan bieži arī mājās darām,” smejas „Izvaltas mednieku” kolektīva pārstāvji.

Pilnu rakstu lasiet 31. jūlija numurā.