„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
+1.9 °C
apmācies

Daugavpilī plāno izveidot spīdvejam veltītu mākslas objektu

Šogad spīdvejam Daugavpilī aprit 55 gadi. Pēc Daugavpils domes priekšsēdētāja vietnieka Igora Prelatova iniciatīvas, Pilsētbūvniecības un vides komisijā izskatīja jautājumu par vides objekta izveidi, kurš simbolizētu spīdveja tradīcijas pilsētā. Jaunā projekta apspriešanā piedalījās arī kluba „Lokomotīve” viceprezidents Anatolijs Ziļs un galvenais treneris Nikolajs Kokins.

No trim piedāvātajiem objekta uzstādīšanas variantiem izvēlēta vieta pie ieejas stadionā „Lokomotīve” (pie Jelgavas un Miera ielas krustojuma). Galvenais arguments par labu šai vietai -- tā pieder pašvaldībai. Tika izskatīts arī aplis pie Smilšu un Ventspils ielas, taču objektam šajā vietā būtu grūti piekļūt, piemēram, lai nofotografētos, kā arī Puškina un Jelgavas ielas krustojumā, pie bijušās kafejnīcas, uz kuras jumta kādreiz jau atradās spīdveja elements – motocikls.

Komisija izskatīja arī jautājumu, kā objekts varētu izskatīties. Kā piemērs tika piedāvāti spīdvejam un motosportam veltītie objekti Zviedrijā, Ķīnā, Itālijā un Beļģijā – tajās visās attēlots galvenokārt sportists ar motociklu. Komisijas locekļi atteicās izcelt kādu vienu Daugavpils sportistu, kurš tiks attēlots vai kuram būs veltīts objekts. Visdrīzāk, tas būs atgādinās savdabīgu „slavas aleju”, kur izcili spīdvejisti varēs atstāt savu plaukstu nospiedumus. Komisija pieņēma lēmumu izsludināt mākslas objekta skiču konkursu.

Foto: eveningnews24.co.uk