„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+6.8 °C
apmācies

Plāno labiekārtot Daugavas krastu pilsētas centrā

Jeļena Čursina

Daugavpils domes Pilsētbūvniecības un vides komisijas sēdē tika skatīts jautājums par teritorijas labiekārtošanu Daugavas krastā iepretim Daugavpils novada domei.

Pašlaik šeit atrodas neliela piestātne, no kuras atiet kuteris, lai vestu interesentus ekskursijā pa upi, taču apkārtējā teritorija ir pavisam bēdīgā stāvoklī, -- izdrupis asfalta nogāzē zem arkas, krūmiem aizaudzis krasts, vietu „izdaiļo” vien tualete spilgti zilā krāsā.

Pilsētbūvniecības un vides komisija nolēma sakārtot šo teritoriju, pārvēršot to par ērtu pilsētnieku atpūtas zonu. Drošības nolūkos un kontrolei šeit, visdrīzāk, uzstādīs apgaismojumu un videonovērošanu. Turklāt komisijas locekļi uzskata, ka, izstrādājot šīs vietas infrastruktūru, jāņem vērā arī tas, ka palu laikā tā applūst, tāpēc visām konstrukcijām, kuras tur tiks uzstādītas, jābūt mobilām.