„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 24. aprīlis
Trešdiena
Nameda, Ritvaldis, Visvaldis
+8.2 °C
apmācies

Šogad Rēzeknes slimnīcā noņemtas 54 ērces

pixabay.com

Kā informē SIA „Rēzeknes slimnīca" sabiedrisko attiecību nodaļā, šogad pirmā ērce Rēzeknē noņemta 28.martā, bet šī gada vasaras mēnešos – jūnijā, jūlijā – noņemtas 54 ērces. Ērces piesūkšanās nes līdzi bažas par triju nopietnu slimību risku - ērču encefalītu, Laima slimību un erlihiozi. Ja pret ērču encefalītu labākā aizsardzība ir savlaicīga vakcinēšanās, tad pret Laima slimību un erlihiozi potes nav. 

Dzīvai ērcei var pārbaudīt vai tā nav encefalīta vīrusa pārnēsātāja, tas gan ir maksas pakalpojums un Rēzeknes slimnīcā to neveic.

Slimnīcas pārstāve norāda, ka līdz ar karsto laiku Latvijā pieaudzis to cilvēku skaits, kuriem no pārkaršanas nācies meklēt palīdzību pie mediķiem, tāpēc SIA „Rēzeknes slimnīca" mediķi aicina atbildīgi izturēties pret savu veselību un ilgstoši neuzturēties saulē, jo īpaši tas attiecas uz veciem cilvēkiem, sirds un asinsvadu slimniekiem, kā arī bērniem.

Kā arī, ņemot vērā, ka pieaug traumas, kuras pacienti gūst dzīvnieku (ne tikai suņu un kaķu, bet pat ponija!) un insektu kodumu rezultātā, Rēzeknes slimnīcas mediķi aicina iedzīvotājus būt īpaši vērīgiem un piesardzīgiem.