„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+6.3 °C
apmācies

Divas izstādes vienā dienā

Publicitātes foto

3. augustā Latgales Centrālā bibliotēka nāk klajā  ar divām jaunām izstādēm.

Vienā no tām, izstādē „Fantāzijas lidojums”, tiek piedāvāts aplūkot Ilūkstes Sadraudzības vidusskolas skolnieces Evitas Matvekas zīmējumus. Meitenes darbi tapuši pēdējo divu gadu laikā, galvenokārt tajos animācijas stilā attēloti dzīvnieki, kosmoss, fantastiskas būtnes. “Fantāzijas lidojums” ir divpadsmitgadīgās Evitas Matvekas pirmā izstāde.

Evita Matveka mācās Ilūkstes Sadraudzības vidusskolas 5. klasē, zīmē kopš agras bērnības. Piecu gadu vecumā Evita sāka apmeklēt Daugavpils mākslas vidusskolas “Saules skola” filiāli Ilūkstē. Šobrīd turpina mācības Ilūkstes Mūzikas un mākslas skolā. Nākotnē plāno kļūt par dizaineri vai multiplikatori.

Izstāde būs skatāma līdz 14. augustam.

Tāpat šajā dienā tiek atklāta arī dziesminieces un gleznotājas Džeinas Gavares personālizstāde “Sieviete – daba, sieviete – zieds”. Autores darbi atklāj sievietes dzīves ceļu no dzimšanas, uzziedēšanas un mošanās dzīvei līdz pat briedumam mīļotās un mātes lomā. Izstādes gaitā varēs arī ieklausīties autores sarakstīto dziesmu un dzejoļu skanējumā. Džeina Gavare dzeju sākusi rakstīt jau pirmajā klasē. Pēc Daugavpils Mūzikas vidusskolas absolvēšanas pievērsusies psiholoģijas studijām. Šobrīd strādā Preiļu Brīvajā skolā, kur vada radošās nodarbības bērniem. Raksta dziesmas, ir izdevusi albumu “Cylvākam”. Glezniecībai Džeina Gavare nopietni pievērsās tad, kad Jāzeps Pīgoznis viņai uzdāvināja pirmos audeklus un profesionālās krāsas.

Izstāde „Sieviete – daba, sieviete – zieds” būs skatāma līdz 31. augustam.