„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 18. aprīlis
Ceturtdiena
Jadviga, Laura
+7.5 °C
daži mākoņi

Noslīkušo pusaudzi atrada pie Līvāniem

pixabay.com

Otrdien, 31. jūlijā, pie Jersikas (Līvānu novads) Daugavā noslīka divpadsmitgadīgs pusaudzis, kuru aizrāva ātrā straume. Viņa ķermeni atrada nākamajā dienā uz salas pie Līvāniem.

Bērna meklēšanā piedalījās ne tikai Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta pārstāvji, bet arī aviokluba „Ultra” locekļi, kuri pētīja upes gultni no paraplāniem. Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes vecākā speciāliste Ksenija Belova atzīmēja, ka zēna bojāeja nebija saistīta ar to, ka viņš devies peldēties viens vai kopā ar vienaudžiem, jo blakus bija pieaugušie. Viņi mēģināja glābt pusaudzi, taču spēcīgajā straumē tas neizdevās.

Karstā vasara vilina doties atpūsties pie ūdeņiem, taču Valsts policija un glābšanas dienesti atgādina par briesmām, kas saistītas ar atrašanos upju un ezeru krastos. Pirmkārt, iedzīvotājiem ieteicams peldēties tikai pārbaudītās un labi zināmās vietās, kur ir tīrs ūdens. Otrkārt, kampaņas „Domā ar galvu, nelec uz tās” ietvaros visus niršanas cienītājus aicina nelekt dabiskās ūdenstilpēs uz galvas. Treškārt, vecākiem iesaka nelaist savus bērnus peldēties vienus pašus – bez pieaugušo uzraudzības.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta statistika liecina, ka šī gada septiņos mēnešos noslīkuši 78 cilvēki. Pērn Latvijā noslīka 102 cilvēki.