„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+10.2 °C
apmācies

Paplašinās un labiekārtos kapsētas

freeimages.com

Saskaņā ar Daugavpils jauno teritorijas plānojumu 2019.—2031. gadam nedaudz mainīsies pilsētas kapsētu platība. Pirmām kārtām tas attiecas uz Komunālajiem kapiem, kurus paplašinās līdz Čiekuru ielai, un kapsētu Liginišķos.

Daugavpils domes Nekustamā īpašuma attīstības nodaļas vadītāja Inta Ruskule informēja, ka privātpersonām nav pamata satraukumam – iepretim logiem krustu noteikti nebūs. Turklāt pilsētas kapiem ir platības rezerve iepriekšējā plāna ietvaros. Turklāt pašvaldība stingri seko, lai apbedījumi atrastos vismaz 300 metru attālumā no akām un avotiem.

Jaunās robežas tiek noteiktas arī kapu labiekārtošanai. Tas attiecas uz Garnizona kapiem Mežciemā, kurus nav nepieciešams paplašināt, taču tur jau sen jāuzlabo infrastruktūra, jo daudzi cilvēki brauc uz turieni, lai apskatītu skaisto Sv. Aleksandra Ņevska pareizticīgo baznīcu un Brāļu kapus. Savukārt Liginišķu kapi tiks paplašināti minimāli, jo apkārt atrodas aizsargājama dabas teritorija. Paredzēts izmantot zemi ceļa labajā pusē, ja kapsētā iebrauc no pilsētas puses.

Visdrīzāk, ar jauno pilsētas teritorijas plānu daugavpilieši varēs iepazīties pēc pilsētas domes kārtējās sēdes 9. augustā. Pēc tam visi interesenti varēs apmeklēt ģeoportālu www.geolatvija.lv un apskatīt interesējošo pilsētas daļu, kā arī pārbaudīt savu un blakus zemes gabalus, ievadot kadastra numuru.