„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
+6.9 °C
apmācies

Pilsētas šautuvei sabrukusi siena

Aleksandrs Rube

Sestdien, 28. jūlijā, Raiņa ielas pusē daļēji sabrukusi pilsētas šautuves ķieģeļu šķērssiena, kura atdala biatlonistu šautuvi. Pašlaik visi treniņi ir aizliegti, teritorija nožogota, tiek veikta pārbaude.

Sporta pārvaldes vadītājs Juris Stivriņš nolēma aizliegt jebkādas aktivitātes šautuvē līdz brīdim, kad būs saņemts Būvvaldes slēdziens. Tam varētu būt nepieciešamas 3—4 nedēļas.

Visdrīzāk, siena sabruka ilgstošas ekspluatācijas, karstuma un lietusgāžu rezultātā. Pie sienas agrāk auga vairākas lielas papeles, kuru saknes pēc nozāģēšanas joprojām atrodas zemē. Lai gan vietējie plašsaziņas līdzekļi ziņo, ka ķieģeļu šķērssiena remontēta tikai pirms pāris gadiem, patiesībā tas bija tikai kosmētiskais remonts. Nepareiza izrādījusies arī informācija par šī nobrukumu bīstamību, kā rezultātā esot piekļuve šaujamieročiem. Šautuves glabātavām ir vairākas aizsardzības pakāpes, un tur nokļūt pēc sienas sabrukšanas vienkārši nav iespējams.

Jāatzīmē, ka pašvaldības dokumentos nekur nefigurē informācija par to, ka šautuves ēka atrodas avārijas stāvoklī. Nav izslēgts, ka šī iemesla dēļ Būvvaldes eksperti veiks nevis daļēju, bet pilnīgu sporta objekta pārbaudi.

Sakarā ar to aktuāls ir jautājums, kur trenēties šāvējiem. Šautuve Centrālajā parkā ir vienīgā pilsētā licencētā šautuve, kur trenējas ne tikai sportisti, bet arī spēka struktūru pārstāvji. Šī gada februārī pilsētas vadība pieņēma lēmumu nojaukt šautuvi, taču konkrēta lēmuma par tās pārcelšanu joprojām nav. Vienīgā aktuālā alternatīva tam ir Daugavpils skrošu rūpnīcas telpas Varšavas ielā 28, taču tās pieder nevis pašvaldībai, bet komersantam.