„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 24. aprīlis
Trešdiena
Nameda, Ritvaldis, Visvaldis
+6.2 °C
apmācies

Velomaršruts „Daugavas loki” ir izbraukts

Foto: Inga Pudnika

Pavasarī tika atklāts reģionālais velomaršruts Nr. 35 “Daugavas loki”, ko velobraucēji gaidīja ar nepacietību. Pirmais posms „Daugavpils – Slutišķi” tika izbraukts jau 2. jūnijā, bet otrais posms „Slutišķi – Krāslava” -- 29. jūlijā.

Maršruta kopējais garums ir aptuveni 122,8 km. Tas ved gan pa asfaltētām ielām, šosejām, gan pa grants un meža ceļiem. Jaunais marķētais velomaršruts „Daugavas loki” ir Daugavpils novada tūrisma, kultūras un atpūtas aģentūras TAKA, Daugavpils pilsētas pašvaldības tūrisma attīstības un informācijas aģentūras un Krāslavas novada tūrisma informācijas centra kopīga darba rezultāts. Maršruts ir izveidots abos Daugavas krastos. Šovasar iedzīvotāji tika aicināti izbraukt Daugavas labajā krastā esošo maršruta daļu.

Svētdiena padevās ļoti svelmaina, termometrs rādīja +27 grādus. Lai arī valstī bija izsludināts oranžais brīdinājums par anomālo karstumu, tas nespēja atturēt 60 velobraucējus, stāsta Krāslavas novada TIC speciāliste Inga Pudnika.

Pirmā pieturvieta bija Krāslavas novada Tartakā, kur velobraucējus sagaidīja vietējā iedzīvotāja – enerģiskā Samanta Miglāne ar stāstu par savu novadu. Nākamais pieturas punkts bija lauku mājas „Upes dižvietas” pašā Daugavas krastā, pa kuru ekskursijā veda saimnieks Sebastians, tālāk sekoja z/s „Kurmīši”, kuras saimnieki Ivars un Sandra Geibas braucējus sagaidīja ar cidoniju tēju, brīvdienu mājā „Skerškāni” dabas parka „Daugavas loki” Skerškānu lokā velobraucēji atpūtās un nogaršoja Krāslavas mājražotāju gurķus, maizi un Dinas un Māra Skudru produkciju „Skudru gaļa”. Velomaršruts finišēja Krāslavā, Grāfu Plāteru pils kompleksā.

Ikviens dalībnieks saņēma medaļu par izturību un piedalījās loterijā, kurā visas lozes bija pilnas.