„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+3.8 °C
apmācies

„LDz Cargo/DFA” nostiprina pozīcijas

Sergejs Kuznecovs

Turpinās Latvijas futbola otrās līgas čempionāta Latgales zonas spēles. Komanda „LDz Cargo/DFA”, kura tiecas atkārtot savu pagājušās sezonas panākumu un uzvarēt otrās līgas čempionātā, spērusi kārtējo soli pretī mērķim. Taču šajā sezonā tas nebūs vienkārši, jo daudz tika zaudēts turnīra sākumā.

„Dzelzceļnieki” savā laukumā pieveica „Jēkabpili” – 7:0. Pirmajā puslaikā, neskatoties uz absolūtu dominanci, „LDz Cargo” guva tikai vienus vārtus. Ričards Rasčevskis realizēja 11 m soda sitienu, kurš tika piešķirts par Jurija Halimona nogāšanu.

Savukārt otrajā puslaikā un arī visā spēlē laukuma saimnieki guva pārliecinošu uzvaru.

Laukumā nebija lietuviešu leģionāra Mindauga Kalona. Kā paskaidroja komandas pārstāvis Aleksandrs Jakubovskis, spēlētājam ir mikrotrauma. Tā kā varēja cerēt, ka ar „Jēkabpili” izdosies tikt galā bez tik pieredzējuša futbolista, viņam ļāva atpūsties, lai M. Kalons varētu pilnvērtīgi palīdzēt principālā spēlē ar „Krāslavu”.

Jurijam Halimonam (no labās) – hettriks

„LDz Cargo/DFA” pastiprina sastāvu, iesaistot jaunus spēlētājus. Aizvadītajā spēlē bija vēl viens debitants – Ņikita Zadorogins. A. Jakubovskis pastāstīja: „Viņam ir dubultā – Latvijas un Krievijas pilsonība. Ņikitam divdesmit gadi, viņš ir Piemaskavas  kluba „Vitjaz” audzēknis. Pēc dokumentiem tas ir pēdējais klubs, kurā viņš spēlējis. Mūsu komandā viņam ir iespēja gūt spēļu praksi, bet, ja izdosies iekļūt pirmajā līgā, iespēju būs vēl vairāk.”

„LDz Cargo” mērķis otrajā līgā ir skaidrs. Pagājušajā sezonā komanda uzvarēja, taču federācija neļāva pāriet uz pirmo līgu, jo tā neatbilda vairākiem reglamenta punktiem. Tāpēc „dzelzceļnieki” grib mēģināt vēlreiz.

Sezonas sākumā izskanēja ideja spēlēt, apvienojoties ar pirmās līgas komandu „Rēzekne”. „LDz Cargo” piešķīra sešus spēlētājus, taču šī ideja neattaisnojās, un tagad „LDz Cargo/DFA” paļaujas tikai uz saviem spēkiem. Sākumā jāuzvar zonas turnīrā, pēc tam – finālā.

Pilnu speles statistiku lasiet 3. augusta numurā.