„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+6.6 °C
apmācies

Vēlas būt numur viens biznesā

Linda ar ģimeni piedomā pie interjera // Foto: Egita Terēze Jonāne

Līvāniete Linda Upīte iesaistījās Līvānu novada domes uzņēmēju atbalsta konkursā „Līvāni var!”, kas notiek pirmo gadu. Saņemot atbalstu (pašvaldība plāno piešķirt vienam projektam līdz 2000 eiro), viņa ceps picas ar „Līvānu garšu”. „Pirms trim gadiem es ar vīru un viņa vecākiem vecajā muižas stallī atvērām kafejnīcu „5. elements”, kas strādā tikai ar reklāmu „no mutes mutē”. Tagad vēlamies kaut ko pamainīt. Līvānu svētku priekšvakarā atklājām vasaras terasi „Vafeļu namiņš”, kur cepam saldās un sāļās burbuļvafeles, tāpat esam ieviesuši jaunu ēdienkarti kafejnīcā „5. elements”. Ja Līvānu novada dome atbalstīs picu cepšanas iekārtu projektu, cepsim arī picas. Apmeklētāji tās prasa gandrīz katru dienu,” saka Linda.

Viņa klientus cenšas piesaistīt ar garšīgiem un oriģināliem ēdieniem, tāpat rīko bērnu pasākumus. Šobrīd firmas ēdiens, kura recepti izgudrojusi Linda pati, ir kartupeļu pankūkas kažokā. Proti, kartupeļu pankūkai virsū tiek uzlikts šķiņķis, salātu lapa, tomāta šķēle un siers. Tiek izmantoti tikai no vietējiem zemniekiem iegādātie kartupeļi, uzsver Linda. Tā kā viņa ar ģimeni ceļo, vienmēr atved kādu jaunu piena kokteiļa vai zivju ēdiena recepti. Jo oriģinālāk, jo labāk garšo arī pašam -- pārliecināta Linda. 

Tāpat viņa ar ģimeni ļoti piedomā, lai vide, kurā cilvēks nāk baudīt garšīgu maltīti, būtu īpaša. Piemēram, kafejnīcas „5. elements” ārsienas rotā seni aizvirtņi, kas paglābti, nojaucot vecu garīdznieka māju, bet logu vietā ir gleznojumi. Ja kafejnīcu apmeklē kāds visiem zināms viesis, Linda palūdz autogrāfu uz koka ripuļa. Sienu jau rotā Raimonda Paula, Marijas Naumovas un citu populāru cilvēku paraksti.

Sāļā burbuļvafele Lindas gaumē

Linda uzņēmējdarbībai pievērsusies pēc darba pieredzes, ko guvusi gan Rīgā un ārzemēs, gan nelielā uzņēmumā Līvānos. Viņa pieteica biznesa plānu finanšu institūcijai „Altum” un saņēma starta aizdevumu, kas kopā ar ģimenes līdzekļiem tika ieguldīts kafejnīcas biznesā. Šobrīd Linda nodrošina darbu 10 cilvēkiem, bet, ja varēs uzstādīt picu krāsni, tiks radītas vēl 1-2 darba vietas.   

Pilnu rakstu lasiet 3. augusta numurā