„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+6.6 °C
apmācies

Kaija prožektoru gaismā

Komunālās saimniecības pārvalde informē - „Kaijas”, kura atrodas pie Rīgas—Daugavpils šosejas,  izgaismošanas un labiekārtošanas tehniskais projekts ir veiksmīgi pabeigts. Iluminācijas uzstādīšanas aptuvenās izmaksas būs aptuveni 9500 eiro. Objekta videonovērošana gan nav paredzēta.

Viens no pilsētas simboliem – vides objekts „Kaija” atrodas Daugavpils novada Līksnas pagastā. Tas uzstādīts 1976. gadā par godu Daugavpils 700. gadu jubilejai. „Kaijas” skici piedāvāja Daugavpils piena kombināts – pēc tā vēlāk arī tika izveidots objekts. Tā apšuvumam izmantots pārtikas kvalitātes nerūsējošais tērauds, ko piešķīra uzņēmums. Tieši tāpēc „Kaija” vēl joprojām izskatās lieliski.

„Kaijas” izgaismošanas sākotnējā projektā tika ieviesti papildinājumi – šeit tiks uzstādīti septiņi prožektori (sākumā bija ieplānoti četri). Elektrības pievadu objektam ierīkos VAS „Latvijas dzelzceļš”. Pašlaik projekts ir saskaņots ar visām instancēm, izņemot Daugavpils novada Būvvaldi. Nauda (tiesa, mazāka summa) tā īstenošanai tika iekļauta pilsētas budžetā.


Foto: Yandex Collections