„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+8.4 °C
neliels lietus

Latvijā septembrī vienlaikus viesosies 13 Eiropas Savienības valstu prezidenti

pexels.com

13. un 14. septembrī Latvijā norisināsies 14. Arajološas grupas neformālā sanāksme. Tās laikā, lai pārrunātu Eiropai aktuālos jautājumus, Latvijā vienlaikus pulcēsies 13 Eiropas Savienības (ES) valstu prezidenti. Pasākumi notiks Rīgas pilī un Rundāles pilī.

Arajološas grupa (Arraiolos group) ir ES dalībvalstu prezidentu tikšanās, kurā tradicionāli piedalās parlamentāro republiku prezidenti, kuru pienākumos neietilpst izpildvaras funkcijas. Pirmā grupas sanāksme pēc toreizējā Portugāles prezidenta Žorža Sampaio (Mr Jorge Sampaio) iniciatīvas notika 2003. gadā Portugāles pilsētā Arajološā.

Prezidentu tikšanās notiek Latvijas simtgades svinību laikā, un tā dos iespēju pārrunāt Eiropas nākotni, vienlaikus atskatoties uz pagātnes mācībām, kopš vairāku Eiropas valstu, tajā skaitā Latvijas, izveidošanas 1918. gadā. Tāpat sanāksmes laikā valstu vadītāji pārrunās modernos drošības izaicinājumus un valstu atbildes uz tiem.

Arajološas valstu grupā ietilpst Austrija, Bulgārija, Grieķija, Horvātija, Igaunija, Itālija, Latvija, Malta, Polija, Portugāle, Slovēnija, Somija, Ungārija un Vācija.

2017. gadā no 13. līdz 15. septembrim Arajološas grupas neformālā sanāksme notika Maltā. Tās laikā tika apspriesti izaicinājumi, ko Eiropai rada sociālā nevienlīdzība valstu un iedzīvotāju starpā, kā arī drošības riski Vidusjūras reģionā.