„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+0.4 °C
nedaudz mākoņains

„Muzikālā augusta” improvizācijas RU

Grodņas filharmonijas mūziķu apvienības dalībnieki saņem lietussargus // Foto: Jeļena Čursina

Daugavpilī vasaras pēdējais mēnesis tradicionāli iesākās ar koncertu ciklu „Muzikālais augusts”. Festivāla muzikālo daudzveidību apliecināja pirmā koncerta dalībnieki -- Grodņas filharmonijas mūziķu apvienība un Latvijas grupa ar internacionālu sastāvu „DAGAMBA”.

Organizatoru ideja piepildīt vasaras izskaņas mēnesi ar mūziku un kultūras pasākumiem veiksmīgi tiek īstenota jau sesto gadu, un ik reizi gūst lielu pilsētnieku atsaucību. Daudzviet pilsētā uzstājas mākslinieki, piedāvājot klausītājiem dažādu žanru mūziku. Šoreiz pirmais koncerts notika A. Pumpura skvērā, kas jau kļuvis par ierastu pasākumu un koncertu rīkošanas vietu pilsētas centrā. Skvēra gaisotne ļauj atslābināties un, sēžot dārza krēslā vai vienkārši zālē, baudīt brīnišķīgu mūziku.

Grodņas mūziķi atskaņoja Argentīnas tango, bet viņu instrumentālo improvizāciju pavadījumā uzstājās Daugavpils deju studija (vadītājs Dmitrijs Arestovs). Tango varēja ne tikai noskatīties un noklausīties, bet arī daudz uzzināt par to, jo apvienības mākslinieciskais vadītājs Boriss Mjagkovs iepazīstināja klausītājus ar kaislīgākās dejas stiliem un novirzieniem.

Šajā vakarā uzstājās arī grupa „Dagamba”, kur beidzamajā laikā kļūst aizvien populārāka ne tikai Latvijā, bet arī ārvalstīs. „Dagamba” viesojās Daugavpilī pirmo reizi, piedāvājot klausītājiem savu koncertprogrammu „LudwigVanRammstein”.

Grupa „Dagamba”

Grupas „DAGAMBA” priekšnesumu jo spilgtāku padara tās internacionālais dalībnieku sastāvs.  Kolektīvu izveidoja Valters Pūce 2011. gadā. Viņam pievienojās bērnības draugs un čellists Antons Trocjuks, bet pēc pāris gadiem -- irāņu perkusionists Hamidreza Rahbaralams un pianists Dainis Tenis. Pirms gada grupas sastāvu papildināja arī bundzinieks Artūrs Jermaks. „DAGAMBA” priekšnesums, kas apvieno roku, populāro un klasisko mūziku, piešķirot klasiskajai mūzikai mūsdienīgu skanējumu, izraisīja Daugavpils klausītāju sajūsmu.

Pēc tradīcijas visi „Muzikālā augusta” dalībnieki saņem dāvanā lietussargu, un pirmā košā sarkanzaļo lietussargu „buķete” jau pasniegta mūziķiem, dziedātājiem un dejotājiem. Tagad jāgaida turpmākie „Muzikālā augusta” pārsteigumi, jo šogad šajā mēnesī ir piecas ceturtdienas.