„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+10.9 °C
apmācies

Zaļumballē Rugājos varēs laimēt jūras ceļojumu

100 darbi Latvijai vēstneši 2018 // Foto: Publicitātes foto

Par godu Latvijas simtgades svinībām šovasar turpinās SIA “ZAAO” vides iniciatīvas „100 darbi Latvijai” vēstnešu ceļojums pa Vidzemes un Latgales novadu svētkiem. Sestdien, 11.augustā, Latvijas simtgades zaļumballes svētku ietvaros vēstneši viesosies Rugāju novadā, kur laikā no plkst.11:00 līdz 14:00 Rugāju ciema centrā informēs par 100 labajiem vides darbiem Latvijai un piedāvās asināt prātu vides jautājumos. Visi erudīcijas spēles dalībnieki saņems īpašu sēklu paciņu un piedalīsies izlozē par Tallink jūras ceļojumu uz Stokholmu 4 personām.

Ar mērķi padarīt skaistāku savu apkārtējo vidi un Latviju, saņemtās sēklas jāiesēj puķu kastē, dārzā, pagalmā, ceļmalā, vai kādā citā tām piemērotā vietā. Lai piedalītos izlozē par jūras ceļojumu, līdz 19.augustam iniciatīvas mājas lapā www.100darbilatvijai.lv jāpiereģistrē sēklu paciņas numurs. Laimīgais uzvarētājs tiks paziņots 20.augustā.

Kopumā šajā pavasarī un vasarā „100 darbi Latvijai” vēstneši apmeklē 9 Vidzemes un Latgales puses novadu svētkus. Uzvarētājs tiek izlozēts pēc katriem svētkiem un saņem jūras ceļojumu 4 personām. Vēstneši šogad jau viesojās Beverīnas novada Brenguļos, Krimuldā, Strenčos,  Rūjienā, Amatas novada Zaubē, Naukšēnos un viņus vēl varēs sastapt:

  • 18. augustā – Salacgrīvas novadā, Ziemeļlivonijas festivālā Ainažos
  • 25. augustā – Burtnieku novadā, Burtnieku ezera svētkos

Jāuzver, ka “100 darbi Latvijai” vēstnešu ceļojums nav vienīgā šī projekta aktivitāte Latgales pusē. Aizvadītajā mācību gadā SIA “ZAAO” darbības reģiona izglītības iestādēm bija iespēja piedalīties vides darbu konkursā, kur 10.-12.klašu grupā laurus plūca Rugāju novada vidusskolas 10.-12. klase – par apģērbu maiņas vietas “Atver skapi!” labiekārtošanu Rugāju pagasta centrā un ekoloģiskās modes skates organizēšanu. Skolas pārstāve Līga Spriņģe stāsta: “Esam gandarīti par uzvaru vides iniciatīvas “100 darbi Latvijai” skolu konkursā! Konkurss jauniešiem deva iespēju  iejusties modeļu lomās un iziet uz mēles. Skolēni bija patīkami pārsteigti par ekoloģiskās modes mākslinieces V.Krukovskas idejām: no krekla darināti svārki, no aizkariem un šallēm - kleitas, no četrām jakām, kas apdarinātas ar mežģīni – kostīms! Savukārt aptaujātie Andeles apmeklētāji atzinīgi novērtēja jauniešu radīto plakātu - tas tiešām aicina sakārtot savu drēbju skapi, un ir lielisks veids, kā atsvaidzināt savu garderobi un atbrīvoties no lietām, kas vairs neder, vai ir morāli nokalpojušas, tādējādi citiem sagādājot īstus atradumus.” Par vērtīgo vides darbu skolēni balvā saņēma jūras ceļojumu uz Stokholmu, ko izmantos jau pavisam drīz  - 27.augustā.

Rugāju novada vidusskolas 10.-12.klase saņem konkursa balvu

Vides iniciatīvā “100 darbi Latvijai”, ko par godu Latvijas valsts pastāvēšanas simtgadei īsteno atkritumu apsaimniekošanas uzņēmums “ZAAO”, pieteikti jau vairāk 160 dažādi vides labiekārtošanas, izdaiļošanas un izglītības darbi. Par labajiem vides darbiem var uzzināt, kā arī savu darbu pieteikt var mājas lapā www.100darbilatvijai.lv.