„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
+0.5 °C
neliels sniegs

11.augustā Kena parka estrādē notiks "Lustes Jēkabpilī"

jekabpils.lv

11. augustā plkst. 17.00, atklājot Kena parka atjaunoto estrādi, Jēkabpili atkal ieskandinās “Lustes”, šogad – tieši pirms Vislatvijas zaļumballes.
Šogad pie mums viesosies ciemiņi no Lietuvas – kapelas “Lakštingele” un “Lendrūnas” –, un viesi no Igaunijas – ansamblis “Kõhukesed”. Latviju šais “Lustēs” pārstāvēs kapela “Spēlmaņi” no Nīgrandes pagasta Kalnu kultūras nama, Andrupenes pagasta lauku kapela un neatņemama šī festivāla sastāvdaļa – mūsu pašu “Kreicburgas Ziķeri”.

Šogad “Lustes Jēkabpilī” notiks jau 11. gadu un būs nedaudz savādākas – tās notiks nupat atjaunotajā estrādē, Jēkabpils Kena parkā, bet idejiski viss paliks pa vecam – būs tautiski, būs skanīgi, būs lustīgi!

Festivāls “Lustes Jēkabpilī” ir kļuvis par nozīmīgu un muzikāli augstvērtīgu notikumu ne tikai Jēkabpils un Latvijas, bet arī tuvējo kaimiņvalstu tautas mūzikas dzīvē. Visos ansambļos darbojas talantīgi, profesionāli un aizrautīgi mūziķi, kas ar vislielāko prieku aicina, nesēdēt mājās, bet apmeklēt pasākumu – sākumā izlustēt, pēc tam izdancoties zaļumballē.